24. prosinca 2023. Badnjak (nedjelja) obilježili smo slavljenjem svetih misa u 11, 18 i 24 sati u našoj župnoj crkvi u Pregradi,  Erpenji u 8 te misama u župi Kostel u 9:30, 16:30 i 22:30 sati. Mise su predvodili pater isusovac Mikolaj Martinjak te župnik Ivan Mikec, dok su mise 25. prosinca na Božić u našoj župi bile u 7, 8, 11, 16, 18 te u Kostelu u 9:30 i 11 sati. Misu u 11 sati u župnoj crkvi uveličao je svećenik u miru Milan Juranić.

" />

Proslavili smo Božić

 

Objavljeno 27.12.2023.

 

 


24. prosinca 2023. Badnjak (nedjelja) obilježili smo slavljenjem svetih misa u 11, 18 i 24 sati u našoj župnoj crkvi u Pregradi,  Erpenji u 8 te misama u župi Kostel u 9:30, 16:30 i 22:30 sati. Mise su predvodili pater isusovac Mikolaj Martinjak te župnik Ivan Mikec, dok su mise 25. prosinca na Božić u našoj župi bile u 7, 8, 11, 16, 18 te u Kostelu u 9:30 i 11 sati. Misu u 11 sati u župnoj crkvi uveličao je svećenik u miru Milan Juranić.


Na Badnjak prije polnoćke u 18 sati bio je prigodan program-igrokaz kojeg su izvela djeca uz pratnju zbora Zvončići dok je zbor mladih Kyrie uljepšao sam trenutak prije polnoćke u 24 sata. Naši su vjernici poput mirne rijeke preplavili našu zagorsku katedralu, hvala Bogu i naš trg. U jednostavnosti i poniznosti srca slavili su Gospodina i zahvaljivali mu. Pružajući mir novorođenog Spasitelja; Gospodnja Ljubav je tekla na svakog čovjeka u svako srce. Srce novorođenog Spasitelja radosno je kucalo u srcu našeg svećenika, taj trenutak upravo je dokaz koliko naši vjernici ljube našeg Spasitelja te koliko smo poslušni kao stado svom duhovnom pastiru koji nas je pozivao da pripravimo put Gospodinu, da mu poravnamo staze. Upravo tom pozivu odazvalo se 2.500 vjernika. Naš župnik Ivan Mikec svjestan odgovornosti svoga poslanja za svoje ovce, neumorno se daje u poniznosti i ljubavi kroz sakrament ispovijedi ne samo u ovo božićno vrijeme već čitavu godinu, kako bismo čista srca blagovali Kruh Života i doživjeli uvijek nanovo Božić u srcu. Ono malo dijete iz nazaretske obitelji koje se rodilo u betlehemskoj štalici uvijek iznova kod svetog sakramenta ispovijedi i svete pričesti rodi se u našim srcima. Novorođeni Spasitelj uvijek nas poziva na jednostavnost, ljubav, poniznost, i sebedarje bez ikakvih uveličavanja ili čekanja na uzvrat. Samo se tako uistinu može dogoditi Božić, rođendan Isusa Spasitelja. Bez pristanka Blažene Djevice Marije Bogu „DA“, ne bi se dogodio taj najveći i najradosniji događaj, Isusovo rođenje. Po njenom srcu darovano je to malo betlehemsko djetešce, za spas čitavog svijeta, za svakog čovjeka. On jest središte svih naših ispovijesti „DA“ Isusu Kristu, on je uzeo Tijelo po Duhu Svetome od Djevice Marije i postao čovjekom. Tu nam se otvara nebo, tu prigibamo koljena. Upravo ovdje nas tajna neposredno dodiruje. Tu Bog postaje naš Bog Emanuel, Bog s nama. Hvala nebeskoj Majci što je pustila svoje tijelo raspoloživim Očevoj volji, raspoloživim da bude Hram Duha Svetoga.


Zahvaljujemo svim svećenicima Milanu Juraniću, Mikolaju Martinjaku te našem dragom Ivanu Mikecu, časni Ivani, Mirki i časni Josipi koja je svojim trudom, strpljivošću i kreativnošću pripremila djecu za božićni program te uredila crkvu u prekrasnom duhu Božića. Hvala našim zborovima, te svim župljanima koji su srcem slavili Božić u našoj župi. Dragi župljani želimo vam sretan i blagoslovljen Božić i Novu godinu, neka vas prati zagovor Svete nazaretske obitelji.


Bernardica Strabić


Fotografije možete pogledati u našoj Facebook galeriji.


 


 


 


 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje