Posvetilo župne crkve i Dan grada Pregrade

 

Objavljeno 02.05.2023.

 

 

Na Drugu vazmenu nedjelju, Bijelu nedjelju ili Nedjelju Božjeg milosrđa slavimo Dan posvete župne crkve i Dan grada Pregrade. Godišnja proslava posvete crkve poziva nas na zahvalnost svima koji su kroz povijest naše župne crkve svoje živote i žrtve ugradili u nju. Učinili su to da imamo mjesto u kojem se okupljamo i slavimo Gospodina te primamo svete sakramente. Godišnja proslava Dana grada upućuje nas na zahvalnost svima koji su kako kroz povijest, a tako i danas vodili i vode naš grad, kao i svim stanovnicima koji su bili ili još jesu dio naše mjesne zajednice.


Svete mise u župnoj crkvi Uznesenja BDM bile su u 7:00, 8:30, 11:00 i 18:00 sati, dok su mise u Kostelu bile u 9:30 (ž. crkva) i 16:00 (kapela sv. Štefana).


Misu u 8:30 predvodio je župnik Ivan Mikec. Na njoj su se okupili članovi gradskog poglavarstva, na čelu s gradonačelnikom Markom Vešligajem, kao i brojne udruge kuburaša i počasnih straža, koje su svojim prisustvom ovo slavlje učinile svečanijim. Euharistijsko slavlje u 11:00 sati predvodio je pater isusovac dr. sc. Mikolaj Martinjak, uz koncelebraciju pregradskog župnika vlč. Ivana Mikeca i vlč. Dragutina Gerecija, župnika Vinagore i Marinca.


Proslava Dana grada, kao i manifestacije Kostelska uskrsna pištola završila je okupljanjem i svetom misom u 16:00 sati u kapeli sv. Štefana u Kostelskim Bregima.


Zahvaljujemo gradskom poglavarstvu na čelu s gradonačelnikom, brojnim udrugama i povijesnim postrojbama, zborovima koji su predvodili liturgijsko pjevanja, svećenicima te svima ostalima, koji su svojom prisutnošću uveličali ovaj župni i građanski blagdan.


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje