Obavijesti uz vrijeme došašća

 

Objavljeno 10.12.2022.

 

 

Kako je započelo vrijeme došašća, donosimo obavijesti vezane uz župna događanja.


MISE ZORNICE
Kroz vrijeme došašća svako jutro slavimo mise zornice, koje počinju u 6:00 sati.


KARITATIVNA AKCIJA “Košarica ljubavi”
Dragi župljani! Kao i svake godine vrijeme došašća u svojem hodu prema proslavi blagdana Kristova rođenja poziva na obraćenje i molitvu, ali na poseban način i na djela ljubavi. Kako bi doista sudjelovali u tom Kristovom pozivu na djelatnu ljubav, i ove godine provodimo akciju "Košarica ljubavi". Riječ je o prikupljanju pomoći našim najpotrebnijim župljanima, osobito djeci i starcima bez adekvatne skrbi i primanja, kojih nažalost ima sve više. Cilj je prikupiti što više živežnih namirnica i ostalih kućnih potrepština koje bi onda o Božiću podijelili potrebitima. Namirnice i svoje priloge možete ostaviti u pripremljenoj košari u župnoj crkvi kod oltara sv. Josipa tijekom došašća. Neka dobri Bog nagradi svako otvoreno srce, jer kako kaže blažena Majka Tereza iz Calcute: "U ovom životu mi ne možemo činiti velike stvari, ali možemo činiti male stvari s velikom ljubavlju."


ADVENTSKI VIJENAC
U široko prihvaćenim pučkim običajima adventskog vremena u novije vrijeme, neizostavan je i adventski vijenac. U antičko vrijeme, vijenac je predstavljao znak pobjede, a u kršćanstvu je postao znak po Kristu dobivena spasenja. Čine ga dva temeljna simbola: krug – simbol vječnosti kao najsavršeniji geometrijski oblik, bez početka i bez kraja te svijeće, odnosno svjetlost, kao simbol pobjede nad tamom, odnosno zlom. 


Kao što je bio i običaj proteklih godina, adventsku svijeću na našem trgu palimo svake nedjelje u adventu, poslije večernje mise.


PREDSTAVLJANJE KANDIDATA ZA SVETU POTVRDU
Na Treću adventsku nedjelju, 11.12.2022., pod misom u 11 sati.


BOŽIĆNA ISPOVIJED U NAŠOJ ŽUPI
Velika ispovijed u župnoj crkvi uoči svetkovine Božića ove je godine na Četvrtu adventsku nedjelju, 18.12.2022. Ispovijed i sveta misa započinju u 15:00 sati. Također, napominjemo da tu nedjelju neće biti redovite večernje mise u 18:00 sati.


Ispovijedi u našim kapelama:
-Mala Erpenja—Treća nedjelja došašća
-Sveta Ana—Četvrta nedjelja došašća


ISPOVIJED STARIH I NEMOĆNIH
Kao i svake godine, možete prijaviti svoje članove obitelji kojima je potreban sakrament svete ispovijedi, a nisu u mogućnosti pohoditi crkvu. Tako im se pruža prilika ispovijedi i susreta sa svećenikom u njihovu domu. Ispovijed starih i nemoćnih bit će između Treće i Četvrte nedjelje došašća.


BOŽIĆNI KONCERT U ŽUPNOJ CRKVI
Kako smo ovih dana u iščekivanju rezultata Svjetskog nogometnog prvenstva, prilagodit ćemo se toj dinamici. Božićni koncert prilagodit ćemo prema rezultatu naše reprezentacije. Utakmica polufinala igra se u utorak. Nadamo se da će naša reprezentacija pobijediti te će se u tom slučaju koncert održati u subotu u 18:00 sati, a poslije koncerta je paljenje četvrte svijeće na trgu. Ako u kojem slučaju, a nadamo se da neće, naša reprezentacija izgubi, onda je koncert u nedjelju 18:00 sati. Dobrodošli!


  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje