Hodočastili smo u trsatsko svetište

 

Objavljeno 02.07.2022.

 

 

30. lipnja naša je župa hodočastila u trsatsko svetište. Donosimo tekst voditeljice našeg dječjeg zbora i jedne od hodočasnika - Dijane Stefanović - koja je ujedno i ustupila fotografije:


Hodočašće na Trsat započelo je u okupljanjem ispred župne crkve. Polazak iz Pregrade bio je u 4:30 sati. Uz druženje, molitvu i pokoju pjesmu stigli smo na odredište, najstarije marijansko svetište u Hrvatskoj - Trsat. Sveta misa u crkvi svetišta započela je u 8:30, za vrijeme koje je bila i prilika za svetu ispovijed. Nakon svete mise uslijedio je križni put. Bilo je vrlo dojmljivo jer je naš župnik kod svake postaje pričao o životu i životnim nedaćama te tako još više potaknuo hodočasnike na razmišljanje i samu svrhu križnog puta.
Po završetku pobožnosti, okupili smo se u 11h ispred autobusa i krenuli prema otoku Krku. Tamo je bila prilika za okrjepu ili pak osvježenje u moru.


U Pregradu smo se vratili u večernjim satima. Hvala svima na lijepim zajedničkim trenucima i druženju, a posebno župniku Ivanu na organizaciji i vođenju hodočašća.


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.


  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje