Posvetilo župne crkve i Dan grada Pregrade

 

Objavljeno 30.04.2022.

 

 

Na Bijelu nedjelju, 24. travnja 2022. proslavili smo Dan posvete naše župne crkve. Uz posvetilo crkve, na isti dan slavi se i Dan grada Pregrade. 


Jutarnja sveta misa započela je u 8 i 30 sati, a predvodio ju je župnik Ivan Mikec. Na njoj su se okupili vjernici i građani grada Pregrade, između kojih su bili i članovi gradskog poglavarstva na čelu s gradonačelnikom Markom Vešligajem i predsjednikom Županijske skupštine Zlatkom Šoršom. Također, na misi su se okupile brojne udruge kuburaša i počasnih straža odnosno postrojba, koje su svojim prisustvom ovo slavlje učinile svečanijim. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor „Salve Regina“ pod vodstvom č.s. Blaženke.


Misno slavlje u 11 sati predmolio je Matija Knok, svećenik iz Lobora koji uvijek rado navrati u našu župu, a inače boravi u Rimu, gdje priprema doktorsku disertaciju iz Crkvene povijesti. Uz Matiju, kao predvoditelja slavlja, na misi su kao koncelebranti sudjelovali i vlč. Dragutin Gereci, župnik iz Vinagore i župnik Ivan. Pjevanje je predvodio zbor mladih „Kyrie“, a nakon svete mise vjernici su se uputili u zavjetni ophod oko glavnog oltara. 


Zahvaljujemo gradskom poglavarstvu na čelu s gradonačelnikom, brojnim udrugama i povijesnim postrojbama, zborovima koji su predvodili liturgijsko pjevanja te svima ostalima, koji su svojom prisutnošću uveličali ovaj župni i građanski blagdan.


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje