In Memoriam: Milko Peer

 

Objavljeno 24.10.2020.

 

 

Vječni Bog, Gospodar života i smrti protekle subote, 17. listopada 2020. pozvao je iz ovoga svijeta u Vječnost gospodina Milka Peera. 


Milko Peer rođen je 11.10.1953 u Pregradi. U svojem životu, radeći za obitelj i skrbeći za život, nije zaboravio svoj odnos s Bogom kojega je svojim pjevanjem častio. Bog mu je podario talent za pjevanje, kojim je slavio Boga i uveseljavao bližnjega, posebice svoje sugrađane i posjetitelje raznih manifestacija i koncerata. Pjesmom nas je pratio i u radosti i u žalosti života. Smijemo reći da je bio neponovljiv, da je „bio svoj“. Zahvaljujem mu za sva pjevanja u na liturgijskim slavljima, na različitim koncertima, kako u Crkvi, tako i u našem gradu. Pjesmom je mnogog našeg sumještanina, prijatelja ispratio u vječnost. Na ispračajima često je pjevao pjesmu: 


"(...)   Još i danas sve me na njeg sjeti
Stari šešir visi pokraj vrata... " . 


Dok se prisjećamo pokojnog Milka, misli nam  nesvjesno odlutaju na njegov šešir, po kojem smo ga prepoznavali. Sve priče, sve pjesme, sve radosti, sva očekivanja u trenu su samo sjećanja. Tako i od 17. listopada 2020. godine, kada ga je Bog iz ovog života pozvao k sebi, Milko je naše sjećanje. Ostaje nam jedino vjera, nada i ljubav. Vjera u Boga koji je vječna Istina, ma koliko god to danas nekima arhaično zvučalo. Ostaje nam nada u Božju samilost na našim životnim putevima, koji nas vode prema vječnoj domovini. Ostaje nam ljubav, ljubav koju Bog ima prema nama i mi prema Bogu u služenju jedni drugima te nastojati pomoći, iz iskrene ljubavi, nositi križ jedni drugima. Ovih trenutaka sjećam se riječi iz oporuka kardinala Franje Kuharića : „Dok ćete čitati retke moje oporuke, ja ću otkriti tajnu i istinu Boga kojemu sam vjerovao.“


Vjerujem da su se pogledom susreli Milko i Bog Dobri Otac. I opet se vratimo na često pjevanu pjesmu:


"(...) Kad se budemo gledali, oči u oči,
kad se budemo sreli, ja i ti, sjeti se da sam samo čovjek...
"


Zahvaljujem pokojnom Milku za svaku ljepu riječ, za svaku pjesmu, za svaki susret u životu. U nebu neka pjeva vječnu slavu svom Stvoritelju.U zajedništvu s časnim sestrama Blaženkom i Jasenkom te članovima zbora Salve Regina izražavam sućut obitelji, a svojim molitvama pratimo Milka u vječnosti.


Pokoj vječni daruj mu Gospodine! Neka počiva u miru, a dušu neka mu ogrije svjetlost Nebeske Domovine.


Sprovod pokojnog Milka Peera biti će u nedjelju, 25. listopada 2020. u 13:00 sati, na groblju u Pregradi. Zbog okolnosti u kojima živimo, sprovod pokojnog Milka bit će u krugu obitelji.


vlč. Ivan Mikec

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje