Proslavili smo Tijelovo

 

Objavljeno 01.06.2018.

 

 

U četvrtak, 31. svibnja 2018. proslavili smo blagdan Tijelova. Na taj blagdan obnavljamo svoju vjeru u Isusa prisutnog u Presvetom oltarskom sakramentu,  koji je u određenom povijesnom času postao povijesnom osobom, kao jedinorođeni Sin Božji. Jutarnju misu u Pregradi, koja je započela 8 sati, predvodio je prečasni Josip Belavić. U župi Kostel, misa je započela u 9:30 sati, nakon čega je uslijedila tijelovska procesija na postajama u dvorištu crkve.


Župnik Ivan predvodio je euharistijsko slavlje u 11 sati u Pregradi. Nakon mise, procesijom smo pronijeli Presveto ulicama našeg grada. Također, na misi i u procesiji sudjelovao je i velečasni Dirk Vannetelbosch, svećenik iz Bruxellesa, koji je popodne predvodio blagoslov motora i motorista, koji se već tradicionalno na Tijelovo održava u našoj župi.


Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pridonijeli obogaćenju slavlja i procesije. Posebice hvala udruzi "Kostelska žena" , povijesnoj postrojbi "Grof Keglević", Limenoj glazbi grada Pregrade, lovačkom i vatrogasnom društvu iz Pregrade, dječici koja su prosipavala latice, župljanima koji su ukrasili postaje i napravili "oltariće" na prozorima svojih domova te svima vama, dragi vjernici, što ste svojom molitvom i prisustvovanjem uveličali ovaj veliki kršćanski blagdan.


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.


 

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje