Održan koncert zahvale vukovarskim žrtvama

 

Objavljeno 30.11.2016.

 

 

U subotu, 26. studenog u našoj župi održan je koncert pod nazivom „Spomen na žrtve Vukovara“. Koncert je započeo nakon večernje mise, točnije u 19 sati, kada je župnik Ivan Mikec održao pozdravni govor te najavio prvu točku koju je izveo župni dječji zbor „Zvončići“, pod vodstvom voditeljice Dijane Stefanović. Nakon toga, na pozornicu je izašao župni zbor „Salve Regina“, koji vodi časna sestra Jasenka Mravak te je izveo tri skladbe, a izvedbu pjesme „Croatio, iz duše te ljubim“ predvodio je Milko Peer na gitari. Uslijedila je recitacija pjesme Silvija Strahimira Kranjčevića „Moj dom“, koju je recitirala Tena Pracaić te prigodne pjesme u izvedbi zbora“ Kyrie“, od kojih je prva bila popularna šansona „Samo Isus može“. Pjesmu je izveo Marino Dumić uz pratnju zbora i njihova voditelja Dominika Kancira. Kao završnu točku, zbor „Zvončići“ izveo je popularnu skladbu nedavno preminulog kantautora Leonarda Choena – „Hallelujah“ („Aleluja“), a za vrijeme izvedbe, članovi zbora u rukama su su držali malene svijeće („dušice“), što je točki dalo posebnu dozu atmosferičnosti.


Nakon koncerta, druženje je nastavljeno u dvorani za vjeronauk, gdje je bio domjenak, a posebni razlog za slavlje imali su članovi zbora „Zvončići“. Naime, točno prije tri godine osnovan je župni dječji zbor „Zvončići“, a  svoj prvi nastup imao je upravo na koncertu u čast Vukovaru. Tom im prigodom čestitamo te ih potičemo da ustraju pjevanjem slaviti Boga.


Zahvaljujemo se svim izvođačima, koji su prigodnim pjesmama i izvedbom uveličali naš susret. Hvala i dragim župljanima te ostalim gostima koncerta što su svojom prisutnošću pokazali da žrtve grada Vukovara nisu zaboravljene.  



Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje