Zaziv Duha Svetoga Povodom početka školske godine

 

Objavljeno 11.09.2016.

 

 

Ovu nedjelju, točnije 11. rujna proslavili smo svetu misu odnosno zaziv Duha Svetoga povodom početka nove školske godine. Tome je prethodila ispovijed učenika osnovnih i srednjih škola, koja se održala u subotu, 10. rujna u župnoj crkvi.


Sveta misa povodom početka školske godine već se tradicionalno održava u našoj, ali i ostalim župama. Na slavlju svete Euharistije okupilo se mnoštvo djece i mladih, ali i njihovih roditelja te ostalih vjernika. Misu je predvodio naš župnik, velečasni Ivan Mikec. Služba lektora (čitača) priprala je našim vjeroučiteljicama: Mariji Kajbi, Ljiljani Kurko i č.s. Bernardici Jurić, koje gotovo svakodnevno svojim zalaganjem i primjerom učenicima pokazuju pravi put ka odrastanju u vjeri.U propovijedi, velečasni Ivan osvrnuo se na odbacivanje tradicionalnih vrijednosti i pravila iz društva, koja današnji roditelji takozvanim„modernim odgojem“ nedovoljno usađuju u svoju djecu. Istaknuo je da na djeci i mladima svijet ostaje te su upravo roditelji, svojim odgojem i primjerom oblikovatelji budućeg društva. Nakon propovijedi uslijedila je molitva vjernika koju su čitali osnovnoškolka Melani Tomašinjak i srednjoškolac Miroslav Strabić. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor mladih „Kyrie“ s voditeljem Dominikom Kancirom. 


Zahvaljujemo se svim sudionicima ovog slavlja, posebno djeci i mladima, koji su svojim primjerom i molitvom pokazali da još postoji mladih naraštaja koji svoj spas vide u Kristu i njegovoj poruci. Želeći im puno uspjeha u njihovom školovanju i odrastanju, potičemo ih da ustraju u traženju Onoga, koji je jedini pravi Put, Istina i Život.


 


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje