Posljednji ispraćaj mons. Branka Ivanjka

 

Objavljeno 06.08.2016.

 

 

U ponedjeljak, 25. srpnja 2016. ispratili smo dugogodišnjeg pregradskog župnika, monsinjora Branka Ivanjka.
Ispraćaj je započeo unošenjem lijesa s tijelom preminulog svećenika Branka, na što se nastavila molitva i blagoslov sadašnjeg pregradskog župnika, Ivana Mikeca.
Nakon toga, prisutni vjernici imali su priliku uputiti svoj posljednji pozdrav i vlastiti blagoslov te poškropiti lijes blagoslovljenom vodom. Uslijedila je misa zadušnica.
Na Euharistiji se okupio velik broj vjernika, pogotovo iz Pregrade. Uz rodbinu, prijatelje i bivše župljane te gradsko poglavarstvo, prisutan je bio i popriličan broj svećenika, na čelu sa pomoćnim biskupom zagrebačkim, Valentinom Pozaićem, koji je bio predvoditelj slavlja. Slavlju su prisustvovale i brojne udruge, kao što su Vatrogasci, čiji je član pokojni monsinjor bio. Završetkom mise, održani su govori koje su uputili: Marija Kajba (u ime župljana), gradonačelnik Marko Vešligaj (u ime gradskog poglavarstva) i dekan Milan Juranić (u ime svećenika).
Poslije završnog blagoslova formirana  je procesija prema groblju. Oko zajedničke svećeničke grobnice održan je sam obred ukopa koji je bio popraćen prigodnim pjesmama, među kojima je i "Poletjela bijela vila", za koju je sam Branko napisao tekst. Na groblju se od monsinjora Branka prigodnim govorom oprostio župnik. Istog dana, navečer u 20 sati, klapa "Lenartova kap " imala je prigodni program na grobu monsinjora.


Zahvaljujemo se svima koji su svojom prisutnošću uveličali ovo slavlje te pomogli da se dostojno oprostimo od dragog nam našeg monsinjora Branka.


Za kraj još možemo nadodati par posljednjih redaka iz Brankove pregradske spomenice, u kojima se oprašta od pregradske župe:
"Zbog zavjeta poslušnosti dosadašnji župnik je prihvatio tu službu (misli se na premještaj u Poredje) predajući se u volju Božju. Time se završava misija župničkog služenja dosadašnjem župniku msgr. Branku, nakon koje kliče Bogu: sve na veću slavu Božju i čast Blažene Djevice Marije, ovdje stoljećima zazivane: Bijele Kunagorske Gospe od pobjede i na čast svetaca svih i onih s kojima je ovdje dosadašnji župnik, kao što su sv. Leonard, sv. Ana i sv. Josip. 
22. VII. 2005., Deo gratias"


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje