Koncert zbora "Kulshan"

 

Objavljeno 03.07.2016.

 

 

U ponedjeljak, 27. lipnja 2016. zbor „Kulshan“ iz SAD-a održao je koncert u župnoj crkvi. Riječ je o zboru koji je osnovan 1985. godine, a izvodi glazbu u počast ljudskoj različitosti.


Zbor je na turnejama surađivao sa mnogim zborovima i glazbenicima diljem gradova i sela Ekvadora, ruralne Francuske i Švicarske, Rumunjske i Costa Rice. Izvode pretežito pjesme koje šire poruku mira, govore o ljudskom duhu, socijalnoj pravdi i očuvanju Zemlje.


Koncert, koji je započeo u 19 sati, organizirala je Turistička zajednica grada Pregrade, čiji su se članovi zajedno s gradskim poglavarstvom okupili na tom kulturnom događaju.Na samom početku, voditelj programa Ivan Pogačić ukratko je pozdravio te predstavio zbor, na što su se nadovezali pozdravi voditeljice TZ Pregrade Karoline Hostić, pregradskog gradonačelnika Marka Vešligaja  i župnika Ivana Mikeca. Prvu (pozdravnu) točku izveo je Ženski vokalni sastav KUD-a Pregrada te solisti Lucija Belošević i Vlado Zorko uz pratnju tamburaša KUD-a Pregrada. Nakon toga, uslijedio je sam koncert zbora „Kulshan“. Između ostalih skladbi, izveli su i obrade popularnih pjesama kao što su „Hallelujah“ Leonarda Choen i „Imagine“ Johna Lennona, koju je publika lijepo prihvatila i popratila svojom pjesmom. Završetak koncerta bio je obilježen razmjenom poklona i srdačnih čestitka između članova zbora i gradskog poglavarstva. Kada je koncert završio, članovi zbora uputili su se ispred župne crkve, gdje ih je čekalo iznenađenje, a to je bio kratki nastup najmlađih članica pregradskog folklora. 


 


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje