Hodočašće u Ludbreg i posjet grobu pokojnog župnika Vinka

 

Objavljeno 12.09.2013.

 

 

Osvanulo je lijepo subotnje jutro kada smo 31. kolovoza u dva autobusa i dva kombija krenuli s našim novim župnikom Ivanom prema svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg. Lijepo raspoloženi u molitvi i pjesmi stigli smo u Ludbreg i stopili se u nepregledno mnoštvo vjernika. Otišli smo do svetišta i obavili ophod oko oltara i u sakramentu pomirenja očistili svoje duše te se izmirili s Bogom i ljudima. Svečana sveta misa bila je u 11 sati koju je predvodio domaći biskup Josip Mrzljak sa slovenskim biskupom i mnoštvo svećenika.


Nakon svete mise okrijepili smo se da bismo oko 14 sati krenuli prema Koprivnici na grob našeg pokojnog župnika Vinka. S molitvom na usnama i sa suzama u očima, u kršćanskoj nadi radosni da ćemo biti blizu onoga kojega smo cijenili i voljeli te koji je volio nas i dogorio poput svijeće za svoje povjereno stado. Na groblju su nas dočekali braća i sestre pokojnog župnika. Molitva i suze te mnoštvo svijeća kojima su župljani željeli zahvaliti svome župniku na svemu onom velikom i lijepom što je učinio za sve nas, a sada nas prati i zagovara pred Svevišnjim licem.


Naš sadašnji župnik Ivan uputio nam je tople riječi utjehe i obećao da će posjet župnikovom grobu postati tradicija svake godine kada će se hodočastiti u Ludbreg.


Dragi naš župniče Vinko, ne zaboravi zagovarati svoje stado pred Svevišnjim licem. Počivaj u miru. Uvijek ćete živjeti u srcima svojih Pregračana.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje