" />

Dojmovi sa Susreta hrvatske katoličke mladeži

 

Objavljeno 13.05.2010.

 

 

Ovog vikenda 8. i 9. svibnja održan je 6. Susret hrvatske katoličke mladeži pod geslom "Da vaša radost bude potpuna (Iv 15, 11)" koji je u Zadru okupio gotovo 30.000 mladih iz cijele Hrvatske, BiH i dijaspore. Iz pregradske župe susretu je prisustvovalo 53-oje mladih s časnom sestrom Bernardicom.

Došavši u Zadar u subotu u 11 h dočekala nas je kiša i ciklonalna fronta koja je zabrinula organizatore susreta. Međutim, Bog je i ovaj put umiješao svoje prste te nam je oko 13 h otklonio sve oblake i poslao lijep i sunčan dan. Mnoštvo mladih slilo se zadarskom gradskom jezgrom ispred crkve sv. Donata i sv. Stošije prema ŠC Višnjik gdje je s početkom u 18 h održano sveto euharistijsko slavlje na otvorenom. Svetu misu je predvodio zadarski nadbiskup mons. dr. Želimir Puljić koji je u svojoj homiliji mladima poručio da budu nositelji radosti, nade i povjerenja.

Nakon misnog slavlja mladi su se uputili prema župama domaćinima kod kojih su bili smješteni. Naše mlade župljane srdačno su dočekali i ugostili župljani sv. Stošije u Biogradu na Moru zajedno sa župnikom dr. don Zdenkom Milićem pa im ovom prilikom iskrena hvala! Sljedeći dan proslavljena je sveta misa u župi domaćinu uz predstavljanje svih gostujućih župa, a povratak kućama je bio isti dan oko 17 h. Dojmovi sa susreta su nadasve pozitivni. Svi mladi su se vratili svojim kućama s ojačanom vjerom i pjesmom na ustima. Ovom prilikom velika hvala našem župniku Vinku, Gradu Pregradi, Cesarec Tehnoprometu, Autoprijevozniku Presečkom i svima ostalima koji su omogućili da mladi iz naše župe besplatno prisustvuju ovom susretu.

U nastavku možete vidjeti nekoliko fotografija sa susreta.












Pogledajte još fotografija na facebooku


Fotoalbumi: Ana Lamot | Dijana Krklec | Marija Kajba



 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje