Božić u našoj župi

 

Objavljeno 02.01.2018.

 

 

24. 12. 2017. u 17:30 sati započeo je prigodni program prije sv. mise polnoćke. U programu su sudjelovali zbor Zvončići s prigodnim pjesmama, a učenici Osnovne škole Janka Leskovara izveli su recitaciju te Priču o četiri svijeće i to: Matija Žgela, Branko Bolarić, Idora Tomašinjak,  Dorotea Sinković, Lana Kolar, Lea Novak i David Peer. Sv. misu polnoćku u 18 sati animirao je župni zbor Zvončići, a misno slavlje predvodio je župnik Ivan Mikec.


U ponoć je bila sv. misa polnoćka koju su animirali župni zbor Kyrie. Oni su nas prije mise uveli u samo raspoloženje slavljenja Kristovog rođenja, a sv. misu predvodio je župnik Ivan Mikec u koncelebraciji magistra Tomislava Škendera i velečasnog Josipa Belavića.


Župnik Ivan naglasio je kako za kršćanstvo bi čovjek iz perspektive Božića trebao postati najvećom svetinjom i vrijednosti, jer kroz njega i u njemu progovara sam Bog i svakodnevno šalje svoju poruku ljubavi i milosrđa. „S druge strane, Božić također otvara svijest da svako ugrožavanje čovjeka u najširem smislu riječi znači izravnu pobunu protiv Boga. Zapravo, otkako je Isus postao čovjekom, Boga se u ovome svijetu može susresti u svakom čovjeku, bez obzira kojem narodu pripadao ili kojim jezikom govorio, bez obzira koju boje kože imao, bez obzira na kojem prostoru kugle zemaljske živio, i također, bez obzira kojoj religiji pripadao. Zato je Božić veličanstvena poruka Boga o čovjeku i za čovjeka, o njegovu svijetu i o njegovoj budućnosti. Božić je neraskidivo utjelovljivanje Božje u ljudsku stvarnost, u budućnosti čovjeka i ovoga svijeta, bez obzira na sve prepreke koje bi se mogle nalaziti na putu ostvarenja te budućnosti.“


Na Božić su bile svete misu u 8, 11 sati u župnoj crkvi, a u 9:30 u kapelici Majke Božje Bistričke u Maloj Erpenji i u sv. Ani u Gornjoj Plemenšćini. Sv. misu u Erpenji predvodio je velečasni Tomislav Škender, a u sv. Ani župnik Ivan Mikec. Također, sveta misa slavila se i u 16:00, na kojoj je bio tradicionalni blagoslov djece povodom Božića.


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.


 


Košarica ljubavi
I ove godine župljani naše župe u vrijeme došašća u svojem hodu prema proslavi blagdana Kristova rođenja, odazvali su se na čin i djelo ljubavi.  I ove godine proveli smo  akciju košarica ljubavi, kako bi doista i mi sudjelovali u tom Kristovom pozivu na djelatnu ljubav. Cilj je bio prikupiti što više živežnih namirnica i ostalih kućnih potrepština koje su se o Božiću podjelile potrebitima u našoj župi. Namirnice i svoje priloge župljani su ostavljali  u pripremljenoj košari u župnoj crkvi kod oltara sv. Josipa, a također i u pripremljenim košarama u našim pregradskim trgovinama: Strahinjčica, Gavranović Market i Diskont Posavec. Neka dobri Bog nagradi svako srce koje otvoreno i u ljubavi dariva drugoga u potrebi.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje