53. Planinarski križni put

 

Objavljeno 11.03.2014.

 

 

Foto: Pastoral mladih ZG nadbiskupije

Slunj - Lađevac - Slunj - Cetingrad
5. i 6. travnja 2014.




Dragi mladi prijatelji! Zovemo vas u zajedništvo 53. Planinarskog križnog puta koji ove godine ponovo napušta okvire Zagrebačke nadbiskupije. Pozvani smo u Gospićko – senjsku biskupiju u kojoj mladi žele ovu pobožnost nastaviti organizirati i u tom dijelu lijepe naše. Svojim dolaskom i primjerom nadamo se probuditi oduševljenje za hod kojim slijedimo Krista.


Svi koji već godinama imaju iskustvo odvajanja petog korizmenog vikenda za pohod koji uključuje molitvu, pjesmu, euharistije, susrete s domaćim župljanima, kateheze, nagovore, himnu, zajedničko obilježje i još tisuće detalja koje se ne mogu nabrojati, dobrodošlicu će ovaj put pronaći u Slunju, Lađevcu i Cetingradu. To su mjesta u kojima ste se možda zaustavili u prolasku prema moru i ljetovanju, a sada vas zovu na dvodnevni boravak s Gospodinom Kristom i dragim domaćinima.


Ako ste se s ovakvim letkom i sadržajem susreli po prvi put, ne bojte se! Pronađite svoje animatore i slobodno se pridružite. Radosno vas očekujemo!


Udruga Ekosspiritus – Samobor



OKVIRNI PLAN

Subota, 6. travnja
Autobusi će krenuti po običaju u 5:30 sati iz Samobora, Zaboka, Dugog Sela, Svetog Ivana Zeline, Velike Gorice te proći kroz Zagreb, Klinča Selo, Jastrebarsko prema Slunju gdje se očekuje dolazak do 8:00 sati. Konačni raspored polazaka autobusa s točnim stajalištima bit će objavljen u srijedu, 2. travnja, na stranici www.ekosspiritus.hr.
Jutranja molitve i prva postaja je u župnoj crkvi u Slunju u 8:00 sati. Slijedi cjelodnevni hod i povratak u Slunj u večernjim satima gdje će biti večera,te katehetski program i euharistija. Noćenje je u školskim prostorijama. Stvari potrebne za noćenje moguće je ostaviti u Slunju i tijekom dana nositi sa sobom samo stvari potrebne za taj dan. Preporučamo ponijeti manji ruksak za dnevni hod!


Nedjelja, 6. travnja
Buđenje i polazak prema Cetingradu gdje će biti završetak pohoda s euharistijom koja počinje u 17:00 sati. Nakon završetka programa autobusi će vratiti sudionike na mjesta polaska






ODLUČIO SAM/ODLUČILA SAM KRENUTI NA PLANINARSKI KRIŽNI PUT. ŠTO MI JE ČINITI?


Ova pobožnost traje 27. godinu u organizaciji vjernika laika koji pripremaju i vode program. Potrebno je znati kako ovo nije tek običan hod, već susret koji želi proslaviti Gospodina Isusa, a to će se ostvariti kroz molitvu, slušanje i razmišljanje o Riječi Božjoj. Središnji dio zbivanja bit će euharistije, a za njih ćemo se pripremati kroz kateheze i meditacije kod postaja. Upoznavati ćemo Lijepu našu, ljude i krajeve, živu Crkvu, a posebno mlade koji će nam biti domaćini.

ŠTO NOSITI?
Potrebna je vreća za spavanje i podmetač jer će se noćiti u skromnim uvjetima u školskim prostorima. Treba uzeti zaštitu od kiše, rezervnu odjeću, više pari čarapa, dobre cipele za hod i papuče za ulazak u školske prostorije.

ŠTO NIKAKO NE NOSITI?
Strogo su zabranjena alkoholna pića, kao i slušalice za slušanje glazbe u hodu (pjevanje u zajedništvu s drugima pokazalo se boljim iskustvom). HRANA Topla večera u subotu će biti organizirana, pa je potrebno uzeti žlicu i zdjelicu.Ostalu hranu i tekućinu treba ponijeti sa sobom.

OSTALI UVJETI
Podrazumijeva se da ćete biti spremni prihvatiti sve ono što nosi svaki križni put: žuljeve, bol u nogama i leđima, tvrdi pod, blato, moguću kišu… Treba se dobro „naoružati“ strpljenjem, poniznošću, tolerancijom, kondicijom i, naravno, ljubavlju za sve nepredvidljive situacije.

PLAĆANJE

Ovaj susret ima cijenu 120 kuna i pokriva troškove organizacije, prijevoz autobusom u oba smjera (80 kuna), zajedničko obilježje, zajedničku knjižicu, te kotizaciju. Tko ne koristi prijevoz udruge Ekosspiritus plaća 40 kn. Besplatno će sudjelovati svaki četvrti i sljedeći član obitelji, te oni koji 6. ili 7. travnja slave rođendan.

Prijave će biti: U zajednicama u župama do srijede, 26. ožujka = animatori će prijaviti zajednice i izvršiti uplatu u četvrtak, 27. ožujka, u agenciji Samoborček (PAŽNJA – PROMJENA: Poslovnica Autobusni kolodvor Zagreb, Avenija Marina Držića 4. od 15.00 – 17.00 sati)


Informacije: Radovan, 091 9397 554, radovan.libric@zg.t-com.hr

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje