Đakonski polaznici posjetili Pregradu

 

Objavljeno 04.02.2014.

 

 

Đakoni polaznici Đakonske pastoralne godine posjetili su u nedjelju 2. veljače župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pregradi. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je ravnatelj Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta i voditelj Đakonske pastoralne godine dr. Tomislav Markić u koncelebraciji s domaćim župnikom vlč. Ivanom Mikecom i vlč. Josipom Belavićem, zlatomisnikom i umirovljenim župnikom.

Blagdansku homiliju je održao Silvio Koščak, đakon Varaždinske biskupije, koji je, razmišljajući o otajstvu Isusova prikazanja u hramu, naglasio važnost kršćaninova poziva u ovom svijetu: usmjeravati mu pogled prema Kristu, buditi mu nadu u njegovu moćnu pomoć i nadasve ga ljubiti.

Po završetku euharistijskoga slavlja svjedočanstvo o svojem pozivu izrekli su Branko Horvat, đakon Varaždinske biskupije, i Stjepan Horvat, đakon iz Družbe misionara Krvi Kristove. Govoreći o svojem duhovnom putu, svaki je naglasio važnost susreta s Kristom koji i danas poziva na nasljedovanje očekujući iskren odgovor. Duhovni poziv je stvarnost koja čovjeka preobražava i čini ga čovjekom za drugoga po uzoru na samoga Krista.

Slavlje se nastavilo kod bratskoga stola u župnom dvoru u ugodnom druženju.

Program Đakonske pastoralne godine priređuje Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu, a ove ga godine pohađa ukupno 24 đakona iz Zagrebačke i Zadarske nadbiskupije, Varaždinske i Sisačke biskupije, kao i više redovničkih zajednica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. (NPI)

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje