Održan dekanatski susret ministranata

 

Objavljeno 02.05.2013.

 

 

U subotu 27. 04. 2013 okupilo se oko 80-tak ministranata i ministrantica iz 5 župa Pregradsko - tuheljskog dekanata u župi Pregrada, točnije kod filijalne kapele sv. Ane u Plemenšćini gdje je održan Dekanatski susret ministranata. Susret su organizirali svećenici župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Pregrade i vjeroučitelj Tomislav Krušlin.


Susret je započeo okupljanjem u kapeli svete Ane gdje je pozdravne riječi uputio domaći župnik vlč. Vladimir Drnetić koji je i predslavio svetu misu u zajedništvu s tuheljskim župnikom Vladimirom Trkmićem i župnikom iz Velike Erpenje Ivanom Režekom te je ministrantima izrekao poticajnu homiliju. Nakon kratkog odmora i zajedničkog doručka uslijedila je kateheza koju je pripremio vjeroučitelj Danijel Herceg, a nakon kateheze vlč. Tomislav Kralj predvodio je euharistijsko klanjanje.


Cijeli prijepodnevni dio svojim je pjevanjem animirao zbor mladih iz Plemenšćine. Nakon klanjanja uslijedio je drugi, rekreativni dio susreta: društvene i sportske igre. I taj dio susreta protekao je u vrlo žustrom i natjecateljskom duhu, a priključio se i dekan vlč. Milan Juranić . Domaćini su za to vrijeme pripremili obilati ručak, a nakon ručka podijeljene su uspomene na susret svim sudionicima. Na susretu su sudjelovali ministranti iz župa Zagorska Sela, Sutlanska Poljana, Tuhelj, Kumrovec i Pregrada.


Fotografije s događanja možete pogledati ovdje.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje