Održan susret krizmanika iz dekanata

 

Objavljeno 18.03.2013.

 

 

Piše: Željka Žigman


U subotu 16. ožujka u Pregradi je održan Susret krizmanika Tuheljsko – pregradskog dekanata. Susret pod geslom „S Bogom je sve moguće“ organiziran je u suradnji s domaćinima privremenim upraviteljem župe Vladimirom Drnetićem i kapelanom Tomislavom Kraljem iz župe Uznesenja BDM Pregrada te uz veliko zalaganje vjeroučitelja Tomislava Krušlina.


U tom, za ovaj dekanat značajnom događaju sudjelovalo je 10 župa: Klanjec, Tuhelj, Velika Erpenja, Zagorska Sela, Sutlanska Poljana, Vinagora, Desinić, Marinci, Prišlin i Pregrada. Župnici i vjeroučitelji su dopratili svojih ukupno 220 ovogodišnjih krizmanika i zajedno s njima ostvarili bogat program. Nakon pozdrava dobrodošlice župnika Drnetića, ravnateljice osnovne škole gđe Žiger – Žgela i dekana Milana Juranića, misno slavlje u pregradskoj crkvi predvodio je kapelan Tomislav Kralj, koji je okupljenim krizmanicima izrekao i poticajnu homiliju. Druženje i kateheza je nastavljeno u prostorima osnovne škole, gdje su krizmanici pod vodstvom vjeroučitelja animatora iz ovog dekanata podijeljeni u 10 skupina obrađivali evanđeoske teme: Bogati mladić, Bartimej i Dobri Otac.


Po završenom grupnom radu, vrlo zanimljivi i kreativni rezultati rada predstavljeni su svima okupljenima. Osim na jačanju zdravog duha, krizmanici su poradili i na zdravom tijelu, pa su u posljednjem dijelu predviđenog programa druženje nastavili veselim sportskim igrama. Susret je završen zajedničkim ručkom, pjesmom i podjelom prigodnih uspomena.


Fotografije s događanja

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje