Program susreta HKM u Sisku

 

Objavljeno 02.05.2012.

 

 

Obavještavamo sve prijavljene za susret HKM da će polazak za Sisak biti u subotu 5. svibnja ispred župne crkve u 11,00 h. U autobusu će se dijeliti majice, a ostale materijale ćemo dobiti na licu mjesta. Sa sobom ponesite osobne stvari, hranu, piće i vreću za spavanje, tko ima.


Po dolasku u Sisak volonteri će usmjeravati mlade prema centru grada. Mladima i svim hodočasnicima bit će ponuđen bogat kulturni sadržaj u kojem će oni moći upoznati grad Sisak i Sisačku biskupiju. Bit će otvoreni svi muzeji, galerije i crkve.


Procesija 13 – 14 sati 


U 13 sati započinje okupljanje ispred katedrale Uzvišenja Svetog Križa formiranje procesije. Procesija kreće u 14 sati ulicama grada do mjesta središnjeg misnog slavlja ispred crkve Sv. Kvirina.


Pretprogram 15 – 18 sati


Prigodan glazbeno-scenski i duhovni program, u slavljeničkom i molitvenom ozračju započinje u 15 sati, ispred crkve Sv. Kvirina. Program će animirati Biskupijski zbor mladih i mladi s područja Biskupije.


 


Svečano misno slavlje počinje u 18 sati, predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u zajedništvu sa svim hrvatskim biskupima i svećenicima. Propovijeda predsjednik Odbora HBK za mlade mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački.


Nakon misnog slavlja uputit ćemo se prema autobusu ispred kojih će nas čekati animatori koji će nas povesti u župu gdje ćemo biti smješteni. U nedjelju nas očekuje doručak u obiteljima, sudjelovanje na župnoj misi, program predstavljanja župa te zajednički ručak. Povratak kući se predviđa u nedjelju poslijepodne.


 

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje