Untitled Document

Prikazivanje filma

21.05.2023.

U srijedu, 24. svibnja nakon večernje mise u našoj crkvi bit će prikazan film “Razgovor” čija se radnja temelji na razgovoru tadašnjeg nadbiskupa Alojzija Stepinca i predsjednika Josipa Broza Tita. Redatelj filma je gospodin Dominik Sedlar.

(...)

 

Sakrament svete potvrde primilo četrdeset i šestero krizmanika

13.05.2023.

U nedjelju 30. travnja u našoj župnoj crkvi četrdeset i šestero kandidata primilo je sakrament Svete Potvrde. Djelitelj svete potvrde bio je preč. Ivica Budinšćak. Krizmanicima želimo obilje Božjeg blagoslova i mudrosti u njihovom životu.

(...)

Jubilarna 50. Vjeronaučna olimpijada održana u Pregradi

11.05.2023.

Vjeronaučna olimpijada, državno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u vjeronauku, započela je u utorak 9. svibnja u Srednjoj školi Pregrada. Domaćin državnog natjecanja ove godine bila je Zagrebačka nadbiskupija, odnosno Pregrada i Tuhelj, a na natjecanju je sudjelovalo 20 ekipa osnovnih, 20 ekipa srednjih četverogodišnjih škola te, po prvi puta, i pet ekipa srednjih trogodišnjih škola. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je "Naša draga svetišta", a materijale za natjecanje pripremio je vjeroučitelj Tomislav Krušlin.

(...)

Vjeronaučna olimpijada nakon pedeset godina ponovno se održava u Pregradi

07.05.2023.

Prije pedeset godina održana prva Vjeronaučna olimpijada u Hrvatskoj. Natjecanje se je odvijalo u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Pregradi. Pobjednik prve Vjeronaučne olimpijade u Hrvatskoj bila je župa Goričan. Grad i župa Pregrada bit će domaćini ovogodišnje Olimpijade koja će se održati u utorak i srijedu, 9. i 10. svibnja 2023. 

(...)

Proslava sv. Josipa Radnika u Svedruži

02.05.2023.

Na blagdan svetog Josipa Radnika, koji se slavi 1. svibnja, i ove smo godine slavili svetu misu u kapeli u Svedruži posvećenoj svetom Josipu Radniku.

(...)

Posvetilo župne crkve i Dan grada Pregrade

02.05.2023.

Misu u 8:30 predvodio je župnik Ivan Mikec. Na njoj su se okupili članovi gradskog poglavarstva, na čelu s gradonačelnikom Markom Vešligajem, kao i brojne udruge kuburaša i počasnih straža, koje su svojim prisustvom ovo slavlje učinile svečanijim. Euharistijsko slavlje u 11:00 sati predvodio je pater isusovac dr. sc. Mikolaj Martinjak, uz koncelebraciju pregradskog župnika vlč. Ivana Mikeca i vlč. Dragutina Gerecija, župnika Vinagore i Marinca.

(...)

Proslavili smo Uskrs Mons. Mijo Gorski predvodio slavlje Cvjetnice Procesijom križnog puta prošli smo ulicama našeg grada Zaručnički tečaj u župi Klanjec Program cjeloživotnog učenja na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti U utorak, 1. veljače započinjemo devetnicu bl. Alojziju Stepincu

Arhiva novosti
Anketa

- Voting Script 1.8

Kad najčešće idete na nedjeljnu svetu misu?


u 8:00 h
 22%
u 11:00 h
 47%
u 18:00 h
 21%
Ne idem na misu
 10%

Ukupno glasova: 3053


Rezultati prijašnjih anketa

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje