Untitled Document

Uvođenje u službu velečasnog Ivana Zovka

15.07.2018.

U nedjelju 15. srpnja 2018  u službu upravitelja župe Sv. Mirka Kostel uveden je velečasni Ivan Zovko. Na misi se okupio veliki broj župljana koji su radosno dočekali svoga novoga župnika. Sveta misa započela je ulaznom procesijom. Do prikazanja svetu misu je predvodio Ivan Mikec župnik u Pregradi koji je prema odredbi zagrebačkog nadbiskupa predstavio i uveo u službu novog župnika. U propovijedi župnik Mikec naglasio je  dužnosti i obveze župnika.

(...)

 

Ministranti i članovi zbora "Zvončići" posjetili Zoo

06.07.2018.


U četvrtak, 5. srpnja 2018. naši ministranti i članovi zbora "Zvončići" uputili su se na izlet u Zagreb. Tamo su posjetili Zoološki vrt i crkvu "Sveta Mati Slobode" na Jarunu. Župa im je ovim putem željela pokazati mali znak zahvalnosti za njihov trud i predanost u pohađanju proba i sudjelovanju na raznim župnim događanjima.


(...)

Restrepo gostovao u našoj župi

06.07.2018.

U srijedu, 4. srpnja 2018., poznati propovjednik Marino Restrepo posjetio je našu Župu u sklopu svojeg hodočasničko-svjedočanskog putovanja kroz Hrvatsku, koje je organizirala Naklada Benedikta iz Velike Gorice.

(...)

Marino Restrepo u našoj župi

02.07.2018.

Naklada Benedikta najavila je ponovni dolazak Marina Restrepa u Hrvatsku. Od 12. lipnja pa sve do 5. srpnja katolički propovjednik će gostovati u 18 župa, među kojima se nalazi i Pregrada.

(...)

Učenici na satovima vjeronauka crtali "Zagorsku katedralu"

22.06.2018.

Učenici trećih i  četvrtih razreda Osnovne škole Janka Leskovara u Pregradi i Područne škole u Benkovu na satovima Vjeronauka crtali su svoju župnu crkvu. Ovim crtežima obilježili su dvjestotu  obljetnicu od gradnje "Zagorske katedrale" te im zahvaljujemo na njihovom trudu, kao i njihovim mentoricama vjeroučiteljicama č.s. Bernardici Jurić i Ljiljani Kurko na poticaju i radu s učenicima.

(...)

200 godina "Zagorske katedrale"

19.06.2018.

Na jedanaestu nedjelju kroz godinu (17. lipnja 2018.) proslavili smo 200 godina otkako je izgrađena naša župna crkva, posvećena Blaženoj Djevici Mariji, koja je poznata i pod nazivom "Zagorska katedrala". Jutarnje misno slavlje, koje je započelo u 8 sati predvodio je prečasni Josip Belavić, a misu u 11 sati predmolio je velečasni Tomislav Subotičanec, moderator Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu. 

(...)

Smotra kuburaša u Pregradi Izložba Blagoslov djece na svetog Antuna Pozivamo Vas na izložbu povodom 200-te obljetnice župne crkve Proštenje svetog Vida u Svetojurskim Vrhima Proslavili smo Tijelovo

Arhiva novosti
Anketa

- Voting Script 1.8

Kad najčešće idete na nedjeljnu svetu misu?


u 8:00 h
 23%
u 11:00 h
 48%
u 18:00 h
 20%
Ne idem na misu
 9%

Ukupno glasova: 2052


Rezultati prijašnjih anketa

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje