Mladi iz naše župe hodočastili su u Mariju Bistricu

 

Objavljeno 11.09.2023.

 

 

Jedanaestero mladih iz naše župe Pregrada; u 17h krenulo je organiziranim prijevozom od strane našeg dragog župnika Ivana Mikeca na Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu. Na put smo krenuli molitvom koju je započela naša draga voditeljica, vjeroučiteljica Marija Kajba. Krenuli smo s mnogim nakanama u srcima, noseći Majci Božjoj Bistričkoj sve župljane i njihove spasonosne potrebe te mnoge druge nakane.


U 18,30h bilo je okupljanje kod kapele sv. Ladislava, zatim smo krenuli procesijom u svetište Majke Božje Bistričke. Hodajući oko oltara, dali smo zavjet Majci Božjoj tražeći njezin majčinski zagovor za nas i čitav svijet. U sumrak, sa svijećama u rukama i svijetlom u srcima prateći majčinskim zagovorom krenuli smo put kalvarije koji je bio praćen riječima našeg preuzvišenoga nadbiskupa Dražena Kutleše, mnogih svećenika i mladih zagrebačke nadbiskupije. Kalvarija je bila obasjana plamenom svijeća i ljubavi svih nas i zahvalnosti prema proslavljenom Kristu i njegovoj i našoj Majci Mariji. Iskrena srca s ljubavlju, vođeni Duhom Svetim vapili smo Majci Božjoj pjesmom i molitvom, svjesni da je cijelo nebo s nama.


Oko 21,30h počeo je glazbeni program u šatoru, gdje smo s pjesmom slavili našu Majku i Trojedinoga Boga. Tu je bilo prekrasno vidjeti koliko mladih svijetli u tami koji su nada naše budućnosti. U 23h počelo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u bazilici, tu smo potpuno predani Kristu s ciljem Nebo, gledali u svjetlo svijeta Krista, a mi opet u tami bez svijeća sa svjetlom u srcu, u najdubljoj tišini prepustili Kristu po Majci Božjoj čitave naše živote, sve pastire crkve, sve izgubljene, naše pokojne...i čitav svijet.


Od srca zahvaljujemo našem dragom župniku, koji se neumorno sav daje za nas mlade i za sve župljane, pružeći priliku kako bismo uvijek mogli prijateljevati s Isusom preko svetih sakramenata; sv. ispovijedi, pričesti i mise i tako ostati uvijek povezani s Nebeskom i našom Majkom Marijom i Trojedinim Bogom. Stoga, još jednom hvala našem župniku što nam je omogućio da bismo mogli doživjeti po Majci Božjoj to lijepo iskustvo i duhovno bogatstvo. 


Bernardica Strabić


Fotografije s događanja možete pogledati u našoj Facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje