Oproštaj od vlč. I. Zovka i uvođenje vlč. D. Šarca u službu

 

Objavljeno 26.08.2019.

 

 

U našoj susjednoj župi , Kostelu, protekli tjedan došlo je do promjene župnika. Na dvadesetu nedjelju kroz godinu, dosadašnji upravitelj župe Kostel velečasni Ivan Zovko oprostio se od svojih župljana na svetim misama u kapeli svetog Štefana i u župnoj crkvi svetog Mirka u Kostelu. Župu je predao svome nasljedniku, velečasnom Dragutinu Šarcu, a primopredaja se održala u utorak, 20. kolovoza. Svečano uvođenje u službu bilo je proteklu nedjelju, 25. kolovoza na svetoj misi u 11 sati, a novog župnika u službu je uveo pregradski župnik Ivan Mikec.


Velečasni Ivan Zovko župu Kostel primio je u mjesecu srpnju od Ivana Mikeca, župnika u Pregradi. Kroz trinaest mjeseci upravljanja župom Kostel, svojim nenametljivim, ali predalačkim radom nastojao je ostaviti trag svog rada u kostelskoj župi. Svakako trebamo primijetiti njegov rad u obnovi crkve, gdje je jednim dijelom obnovio električne instalacije, dao izraditi novi sakristijski ormar te obnoviti stepenište koje vodi u prostorije koje se nalaze iznad sakristije. Napravljene su i četiri nove klupe i šest novih stolica. Također, nabavljeno je novo liturgijsko ruho, knjige i posuđe. U župnom dvoru okrečeno je prizemlje, u ured i još dvije prostorije stavljen je laminat te je nabavljen novi namještaj. Velika pomoć u tome bile su mu časne sestre uršulinke iz Njemačke. U svom vremenu upravljanja, uređivao je i okoliš crkve, gdje su porušena i neka dotrajala zdanja. U svom pastoralnom radu, nastojao je okupljati župljane, a puno pažnje posvećivao je ministrantskoj zajednici. Velika mu hvala za sve što je učinio u kostelskoj župi, a u novoj župa neka ga prati Božji blagoslov i zagovor Majke Božje i svetog Mirka!


Dekretom zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića, broj 1385/2019 od 6. srpnja 2019. novim župnikom imenovan je velečasni Dragutin Šarc. Rođen je u župi Blažene Djevice Marije od Krunice u Remetincu, 1979. god., po uzoritom kardinalu Franji Kuhariću, zaređen za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Od zaređenja do sada službovao je u različitim župama zagrebačke nadbiskupije.  U svim župama u kojima je djelovao ostao je zapamćen kao dobar svećenik, koji je u svom služenju nastojao služiti Bogu i povjerenom narodu. Tijekom službovanja bio je, zbog bolesti, privremeno smješten u samostan od časni karmelićanki u Poredju. Sada, nakon četrdeset godina službovanja, opet dolazi u samostan časnih sestara karmelićanki u Poredje, ali mu je i povjerena služba župnika u župi Svetog Mirka u Kostelu. U svom dekretu Kardinal župljane potiče da velečasnog Dragutina prihvate kao svog pastira te s njim surađuju u promicanju i jačanju vjerničkog života i zajedništva u župi Svetog Mirka—Kostel.


Velečasni Dragutine, radosno Vas prihvaćamo, kao pastira naših duša, da nas vodite u našim životima, a mi u zajedništvu s Vama, uz Božju pomoć i zagovor svetog Mirka, izgrađujemo župu Kostel u svekolikom dobru. Dobrodošli!Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji. 

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje