" />

Župa postala bogatija za još jednu "kapelicu"

 

Objavljeno 25.08.2017.

 

 

U nedjelju, 20. kolovoza 2017. naša župa postala je bogatija za još jedan poklonac.


U narodu se za takvu vrstu sakralne građevine često koristi termin "kapelica" ili "raspelo". Kapelice su često podignute u čast nekom svecu (ili samom Kristu i Mariji), kojemu su se njezini "podizatelji" odnosno graditelji zagovorili ili pak iz zahvale za primljena dobra i radosti u ovozemaljskom životu. Nažalost, sve više raspela i kapelica biva zapuštenima, što se često događa kada nekad brojno selo postane nenaseljenim i tako više nitko ne osjeća potrebu brinuti se za njih. No, u Gornjoj Plemenščini, na samoj granici s kostelskom župom glazbenik Branko Papeš i njegova žena Mira podignuli su poklonac Blaženoj Djevici Mariji, kao zahvalu za njihovu djecu i unuke te ostalu obitelj, ali i brojne muzičare s kojima je gospodin Branko surađivao.


Misno slavlje i sam blagoslov kapelice predvodio je župnik Ivan Mikec, koji je u propovijedi naglasio da su poklonci uvijek simbol žive vjere te će se zasigurno mnogi ljudi koji prolaze ispred nje zaustaviti i napraviti "znak križa".


Čestitamo obitelji Papeš na podizanju i blagoslovu njihove kapelice, koja će uvijek biti putokaz onima koji u bespućima ovozemaljskog života traže cestu koja vodi Vječnim Dobrima.


 


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje