Duhovsko bdijenje i blagdan Duhova

 

Objavljeno 05.06.2017.

 

 

U subotu 3.6.2017., s početkom u 22 sata mladi su organizirali klanjanje pred Presvetim. Razmatrali su Pavlove poslanice i u zajedništvu s ostalim vjernicima uputili svoje molitve i zahvale Svevišenjemu. Klanjanje je bilo popraćeno pjevanjem zbora mladih „Kyrie“. Nakon klanjanja, župnik Ivan predvodio je euharistijsko slavlje. Vjernici su prije euharistije dobili papiriće na koje su imali mogućnost napisati svoje nakane i prošnje te su iste prinesene na oltar kao prikazni dar.


Na sam blagdan Duhova, u nedjelju 4.6.2017. središnje svečano misno slavlje predvodio je župnik Ivan uz liturgijsko pjevanje zbora mladih „Kyrie“.


Blagdan Duhova obilježava silazak Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, 50 dana nakon Kristova uskrsnuća. Naziva se još i Blagdan Pedesetnice, a označava kraj vazmenog vremena. Silaskom Duha Svetoga označen je svečani početak Crkve jer su na taj dan, prema Djelima apostolskim, apostoli ispunjeni Duhom Svetim počeli govoriti drugim jezicima, tako da su ih mogli razumjeti ljudi svih naroda i jezika, a mnoštvo se „dalo krstiti te su primili Duha Svetoga“. Fotografije s događaja možete pogledati u našoj facebook galeriji.


  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje