Tijelovo i Tijelovska procesija

 

Objavljeno 31.05.2016.

 

 

Poslije svete mise, koja je započela u 11 sati u našoj župnoj crkvi Uznesenja BDM u Pregradi, imali smo Tijelovsku procesiju.


Procesija se kretala ulicom župnika graditelja naše župne crkve J.K Tuškana sve do Vatrogasnog doma. Nakon toga, nastavila se ulicom S. Radića do raskršća s ulicom grofa Ratkaya, te se vratila ulicom S. Radića do Trga Gospe Kunagorske, pred  župnu crkvu. Župljani su na putu kretanja procesije postavili četiri "oltarića" kod kojih je bio blagoslov. U velikom broju župljana koji su sudjelovali u procesiji bili su i pripadnici DVD Pregrade, članovi lovačkog društva i limena glazba grada Pregrade, koja je tijelovsku procesiju pratila prigodnim skladbama uz pjevanje župnih zborova naše župe: " Salve Regina ","Kyrie" , i "Zvončići".Uz pregradskog župnika u misi i procesiji sudjelovao je i velečasni Dirk Vannetelbosch, župnik iz Brussela.


Blagdan Tijelova u kojemu slavimo Presveto Tijelo i Krv Kristovu sa tijelovskom procesijom uvijek okuplja veliki broj vjernika. Tim blagdanom i procesijom izražavamo javno štovanje Presvetog Oltarskog sakramenta i svoju vjeru u prisutnost Krista u Presvetom Oltarskom sakramentu.  Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje