- Salve Regina, Kyrie i Zvončići organizirali su prigodni božićni koncert. Program je započeo u 18:00 sati, nakon večernje svete mise.

" />

Ususret svetkovini Božića održan je tradicionalni koncert župnih zborova

 

Objavljeno 26.12.2023.

 

 

 


U subotu, 23. prosinca 2023., uoči Četvrte nedjelje došašća to jest ove godine i Badnjaka župni zborovi župe Pregrada - Salve Regina, Kyrie i Zvončići organizirali su prigodni božićni koncert. Program je započeo u 18:00 sati, nakon večernje svete mise. Voditeljica programa Andreja Krizmanić najavila je prvu skupinu: Saru, Moniku, Josipu, Maju, Ninu i Korinu koje su izvele igrokaz Isus će doći. Nakon njihova igrokaza o adventskim svijećama i iščekivanju Božića slijedio je nastup zbora Salve Regina koji je izveo skladbe U štalici, Djetešce nam se rodilo i Gloria in excelsis Deo.


Uslijedio je intermezzo u obliku recitacije pjesme Moj kralj pjesnika Stjepana Licea koju je krasnoslovila Marta, članica zbora Salve Regina. Na recitaciju su se prigodno nastavila pjesme Božić, Raduj se o Betleme, Božićna zvona te Nikada zvona još nisu koje su bile isprepletene stihovima našeg nadaleko poznatog teologa, svećenika i pjesnika - dominikanca Rajmunda Kuparea - koje je čitala Dorotea.


Program je nastavljen nastupom naših najmlađih- članova dječjeg zbora Zvončići. Oni su nam otpjevali pjesme Badnja noć i Ti svjetlo svijeta. Imali smo prilike i čuti izvedbu Tihe noći koju su nam izvele Erika, Nina i naše dvije Karle. Zvončići su svoju nastup zaključili pjesmom Božidara Prosenjaka Božić u duši u kojima su se  našim Karlama pridružili  Marcel i Katarina. 


Uz zvonke glasove naših najmlađih približili smo se kraju našeg tradicionalnog božićnog koncerta. Posljednja izvedba bila je radosna, zajednička čestitka dječjeg i mješovitog zbora i to skladbom Sretan ti Božić, narode moj, a nakon toga svi su okupljeni zajedno zapjevali tradicionalnu božićnu pjesmu Narodi nam se.


Na kraju koncerta okupljenima se obratio župnik Ivan Mikec, koji je zahvalio zborovima Salve Regina, Kyrie i Zvončići te njihovim voditeljima Dijani Stefanović i Dominiku Kanciru na uloženom trudu i dobroj volji. Također se je obratio prisutnom gradonačelniku gospodinu Marku Vešligaju te sve vjernika i građane Pregrade pozvao na ostvarivanje ljubavi, poniznost i međusobnog poštovanja u okruženju kojeg smo dio i koje naposljetku sami oblikujemo. Program je zaključen zajedničkom pjesmom izvođača i publike, koji su zdušnim glasovima otpjevali tradicionalnu božićnu skladbu Narodi nam se. Po završetku programa održan je blagoslov posljednje, četvrte adventske svijeće na našem Trgu Gospe Kunagorske, na što se je nastavilo prigodno druženje kao dio manifestacije Božić u Pregradi.


Fotografije možete pogledati u našoj Facebook galeriji.


 

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje