Hodočašće u Ludbreg

 

Objavljeno 05.09.2023.

 

 

U subotu, 2. 9. 2023. naša je župa hodočastila u Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbreg. Hodočašće u Ludbreg započelo je okupljanjem župljana ispred župne crkve. Krenuli smo prema Ludbregu u 6:00 sati. Uz molitvu, druženje i pokoju pjesmu stigli smo u Ludbreg u 8:00 sati. Uz vodstvo našeg župnika Ivana Mikeca krenuli smo prema župnoj Crkvi. Tamo smo susreli  velik broj hodočasnika iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine kao i iz Lijepe Naše. Do početka svete mise ispovijedalo se u cinktoru župne crkve.


Sveto misno slavlje započelo je u 10:45 sati procesijom hodočasnika i svećenika od Pastoralnog centra prema Svetištu i Zavjetnoj kapeli. Svetu misu predvodio je mons. Bože Radoš, varaždinski biskup i mons. Josip Mrzljak, biskup u miru, zajedno s prisutnim svećenicima.


Nakon svete mise prošetali smo gradom te se malo okrijepili. U 13:30 sati započelo je euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove. Nakon klanjanja sudjelovali smo na pobožnosti križnog puta.


Puni dojmova krenuli smo nazad prema Pregradi i sretno stigli u 18:30 sati. Budi nam pratitelj na Putu, naš vodič na raskrižjima, predah kad se umorimo, naša zaštita u opasnosti, naš dom na Putu, naša sjena u vrućini, naše svjetlo u tami, utjeha u našoj obeshrabrenosti i snaga u našim nakanama.


Dijana Stefanović


Fotografije možete pogledati u našoj Facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje