Obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

 

Objavljeno 18.11.2022.

 

 


U četvrtak, 17. studenog 2022., uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u našoj župi prisjetili smo se žrtava agresije na Vukovar i Škabrnju, kao i svih ostalih žrtava Domovinskog rata.


Program je započeo u 17:30 sati pobožnošću klanjanja, na što se nastavila sveta misa na nakanu za sve žrtve stradale u okupaciji Vukovara i Škabrnje. Župnik Ivan u propovijedi se osvrnuo na temeljnu antropološku činjenicu ljudske naravi, a to je nepromjenjivost. Isti čovjek živi „jučer“, „danas“ i „sutra“, samo je pitanje na koji način gradi svakodnevicu i odnose s drugima. Čini li to na temelju vlastitog egoizma i autonomnog morala ili pak prema nekom Vječnom zakonu, zakonu Krista? Na temelju tih misli uputio je vjernike da gledaju dobro u današnjem svijetu, koliko god bilo neprimjetno, te uzimaju ga kao ideal vlastitog ophođenja s drugim, bio on bližnji ili neprijatelj.


Nakon svete mise uslijedio je koncert „Vukovar – Grad Heroj“, na kojem su nastupili župni zborovi Salve Regina, Kyrie i Zvončići te pregradska klapa Kmeti. Izvođači su prigodnim pjesmama uveličali proslavu Dana sjećanja, dok je župnik program obogatio kratkim nagovorima o tragediji, ali i pouci Domovinskog rata. Po završetku koncerta slijedio je blagoslov svijeća koje su izvođači odnijeli ispred župne crkve.


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.


  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje