Proslavili smo svetkovinu Svih Svetih

 

Objavljeno 06.11.2022.

 

 


U utorak, 1. studenog 2022. proslavili smo svetkovinu Svih svetih, zapovjedani blagdan koji se svake godine slavi prvog dana mjeseca studenog, kao spomen na sve kršćanske svece, poznate i nepoznate. Tu se ubrajaju i svi oni koji su postigli svetost u svojoj skrovitoj dobroti i nenametljivosti, strpljivo podnoseći križeve svagdašnjice.


Svete mise slavili smo u 8:00, 11:00, 15:00 i 18:00 sati. Mise u 8:00, 15:00. Sve mise slavljene su u župnoj crkvi, a misu u 11:00 sati predvodio je pater Mikolaj Martinjak. Nakon popodnevne svete mise, koja je započela u 15 sati, procesijom smo se uputili na gradsko groblje, gdje smo izmolili molitvu za pokojne. U procesiji su sudjelovali članovi obitelji župljana, koji su preminuli u razdoblju od prošle do ove svetkovine Svih svetih. Na misnom slavlju i procesiji pridružio nam se i vlč. Ivan Gretić te velik broj članova dječjeg zbora Zvončići.


Sljedeći dan, 2. studenog 2022. slavili smo Dušni dan – blagdan kada se Crkva sjeća svih vjernih mrtvih. Tradicija sjećanja na mrtve potječe iz 7. st., a u narodu je osobito vezana uz posjet grobljima i svete mise u grobljanskim kapelama. U našoj župnoj crkvi, svete mise slavili smo u 8:00 i 18:00 sati, dok je misa u 11:00 slavljena u grobljanskoj kapeli Svetog Križa.


Hvala patru Mikolaju i vlč. Ivanu Gretiću na njihovom prisustvu i pomoći na svetim misama. Također, hvala župnim zborovima Salve Regina, Kyrie i Zvončići na liturgijskom pjevanju i časnim sestrama na svesrdnoj pomoći tijekom organizacije misnih slavlja i događanja. Na kraju, hvala svima koji su ovih dana pohodili svete mise, molili se za pokojne te uredili njihova počivališta na grobljima. Neka susreti koje ste doživjeli budu na obogaćenje svima nama, kao onima koji su još na putu prema Vječnosti.


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje