U nedjelju, 5. rujna 2021. na svetoj misi u 11 sati oprostili smo se od vlč. Ivana Režeka, dugogodišnjeg župnika susjedne župe Velika Erpenja. Ivan Režek rođen je 1949. god. u Šimuncima kraj Desinića, od roditelja Josipa i Milke r. Šplajt. 

" />

Hvala vlč. Ivanu Režeku na služenju župi Velika Erpenja i Tuheljsko-pregradskom dekanatu

 

Objavljeno 06.09.2021.

 

 

 


U nedjelju, 5. rujna 2021. na svetoj misi u 11 sati oprostili smo se od vlč. Ivana Režeka, dugogodišnjeg župnika susjedne župe Velika Erpenja.


Ivan Režek rođen je 1949. god. u Šimuncima kraj Desinića, od roditelja Josipa i Milke r. Šplajt. Za svećenika je zaređen 1977. god., a nakon ređenja pet godina vrši službu kapelana na Mariji Bistrici, odakle 1983. dolazi u župu Velika Erpenja, gdje ostaje do danas, točnije trideset i osam godina.


U vršenju svojeg svećeničkog poslanja nije se posvetio samo vlastitoj župi, već je pomagao i ostalim župama tuheljsko-pregradskog dekanata. U našoj župi služio je svete mise u kapeli u Maloj Erpenji, a mnogi će ga upamtiti po ispovijedima, posebice onim uoči Uskrsa i Božića. Uvijek je imao svoje „mjesto za ispovijed“ pored sakristije u pregradskoj crkvi. Vjernici će ga se sjećati i po njegovim doskočicama i pošalicama, koje su uvijek nasmijale vjernike, ali i puno kazivale. Ipak, njegov svećenički put i dar služenja Crkvi najviše će biti upamćen po predanosti i zalaganju da svakom čovjeku otkrije vječnu Istinu. To je činio i zadnjih nekoliko godina, unatoč sve većoj nemoći i bolesti.Svoje svećeničko poslanje nastavit će u svećeničkom domu u Zagrebu, gdje će boraviti u zasluženoj mirovini.


Velečasnog Ivana preporučamo u vaše molitve i ovim mu putem još jednom zahvaljujemo za sve dobro što je učinio za biskupiju, župu i dekanat, a ponajprije za malog čovjeka.


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.


Vijest o oproštaju u župi Velika Erpenja dostupna je na Zagorje.com


 

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje