Proslava Svih Svetih u našoj župi

 

Objavljeno 02.11.2019.

 

 

Na prvi dan mjeseca studenog slavimo svetkovinu Svih svetih. Tada Rimokatolička Crkva slavi sve svece, s posebnim naglaskom na one koji još nisu kanonizirani. Na svetkovinu Svih svetih, mise u našoj župnoj crkvi bile su u 8, 11 i 15 sati. Na kraju mise u 15 sati pročitana su imena pokojnika koji su nas napustili od protekle svetkovine Svih Svetih te je njihovim obiteljima uručen blagoslovljeni lampion. Kada je misa završila, vjernici su se procesijom uputili do gradskog groblja, gdje je bio blagoslov svih vjernih mrtvih koji počivaju na našem groblju. 


Dušni dan svake godine slavimo 2. studenoga, kada se sjećamo svojih dragih pokojnika, ali i posvješćujemo vlastitu prolaznost i smrtnost. Euharistijska slavlja na Dušni dan bila su u 8, 11 i 18 sati. Misa u 11 sati bila je u kapeli na gradskom groblju. Kako u nedjelju slavimo spomendan sv. Huberta,  na večernjoj svetoj misi okupili su se i lovci, koji su molili za pokojne članove lovačkog društva "Kuna".


Fotografije s događanja možete pogledati u našoj facebook galeriji.


Valja napomenuti da još vrijedi prilika za oprost naših vjernih pokojnih od vremenitih grijeha. Crkva snagom vlasti vezivanja i odrješivanja što ju je dobila od Krista može po nadahnuću Duha Svetoga dati priliku za potpuni oprost od vremenitih kazni, kako naših tako i preminulih na putu čišćenja. Vjernici koji u prvih osam dana u studenome pobožno pohode groblje, te se pomole za vjerne pokojne, dobivaju potpuni oprost koji se namjenjuje za duše u čistilištu.


Uvjeti za dobivanje potpunog oprosta:
-potrebno je pohoditi groblje ili crkvu u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje,
-primiti svetu pričest (po potrebi se ispovjediti),
-moliti za pokojne,
-izmoliti molitvu na nakanu Svetog Oca.


 


 

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje