" />

Posvetilo župne crkve i Dan grada

 

Objavljeno 09.04.2018.

 

 

Na Bijelu nedjelju, 8. travnja 2018. proslavili smo 200-tu obljetnicu "posvetila" župne crkve, kao i Dan grada Pregrade. Napominjemo da će središnja proslava obljetnice "posvetila" župne crkve biti u lipnju.


Svetu misu u 8:30 sati predvodio je župnik Ivan Mikec. Jutarnjoj svetoj misi nazočili su gradonačelnik Marko Vešligaj zajedno s zamjenicom Gordanom Križanec-Ružić i ostalim članovima gradskog poglavarstva te građankama i građanima Pregrade. Također, na slavlju euharistije bili su prisutni i gosti - predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Svečanost su upriličile i brojne povijesne postrojbe u svojim odorama. Svetu misu u 11 sati predvodio je mons. Zvonimir Sekelj, kanonik Zagrebačke nadbiskupije. Uz njega su u koncelebraciji bili i vlč. Ilija Žugaj, vlč. Josip Belavić, pater isusovac Mikolaj Martinjak te župnik Ivan Mikec.


Gradonačelniku gospodinu Marku Vešligaju, zamjenici gradonačelnika gospođi Gordani Križanec-Ružić, ostalim članovima gradskog poglavarstva te svim građankama i građanima Pregrade želimo sretan Dan grada te puno uspjeha u daljenjem nastojanju i izgradnji Pregrade kao boljeg mjesta za život.


Fotografije možete pogledati u našoj faecbook galeriji.


 

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje