Koncert Orkestra mladih glazbenika

 

Objavljeno 06.11.2017.

 

 

Dana 2. studenog 2017. godine u našoj župnoj crkvi imali smo prilike prisustvovati na koncertu povodom Dušnog dana. Koncert  je izvodio Orkestar mladih glazbenika te Zbor Orkestra mladih glazbenika pod vodstvom dirigenta Mara Rice. Udruga Orkestar mladih glazbenika osnovana je u srpnju 2017. godine na inicijativu Mara Rice, studenta četvrte godine dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Udruga je osnovana u cilju promicanja, razvitka i unapređenja glazbene kulture te njegovanja glazbene kulturne baštine posebice među mladima. Djelatnosti Udruge su priprema i izvođenje intrumentalnih i vokalnoinstrumentalnih djela svih vrsti glazbenih stilova, skladatelja, sakralnog i svjetovnog, tradicionalnog i modernog karaktera.


Orkestar i zbor izveli su Requiem, Gabriela Fauréa, čiji je tematski fokus vječni mir i spasenje.  Fauréov Requiem u d-molu napisan je za solo sopran i bariton, orkestar, mješoviti zbor i orgulje. Uglazbljenje je skraćene katoličke mise za mrtve na latinskom jeziku. Zatim su izveli: Introit i Kyrie, Offertorium, Sanctus, Pie Jesu, Agnus Dei, Libera me, In Paradisium. 


Ovaj koncert su omogućili Krapinsko-zagorska županija, Grad Pregrada, Glazbena škola Pregrada, Gradska knjižnica Pregrada i velečasni Ivan Mikec.Fotografije s događanja možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje