Proslavljen Dan Grada i posvećenja župne crkve

 

Objavljeno 03.05.2017.

 

 

Na Bijelu nedjelju (23. travnja 2017.) proslavili smo Dan posvete naše župne crkve. Uz „posvetilo“ crkve, na isti dan slavi se Dan grada Pregrade. 


Jutarnja sveta misa započela je u 8 i 30 sati, a predvodio ju je župnik Ivan Mikec. Na njoj su se okupili brojni vjernici i građani grada Pregrade, između kojih su bili i članovi gradskog poglavarstva, na čelu s gradonačelnikom Markom Vešligajem. Također, na misi su se okupile brojne udruge kuburaša i počasnih straža odnosno postrojba, koje su svojim prisustvom ovo slavlje učinile svečanijim. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor „Salve Regina“.


Središnje misno slavlje u 11 sati predmolio je pregradski mladomisnik - salezijanac don David A. Leskovar. Uz Davida, kao predvoditelja slavlja, na misi su kao koncelebranti sudjelovali i pregradski župnik Ivan Mikec, prečasni Josip Belavić te Dirk Vannetelbosch, svećenik iz Bruxellesa. Pjevanje je predvodio zbor mladih „Kyrie“. 


Zahvaljujemo gradskom poglavarstvu na čelu s gradonačelnikom, brojnim udrugama i povijesnim postrojbama, zborovima koji su predvodili liturgijsko pjevanja te svima ostalima, koji su svojom prisutnošću uveličali ovaj župni i građanski blagdan.Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje