Proslavili smo zahvalnicu u kapeli sv. Leonarda

 

Objavljeno 22.10.2016.

 

 

U nedjelju, 16. listopada 2016. misom zahvalnicom u kapeli sv. Leonarda zahvalili smo Bogu za sva dobra koja smo primili tokom ove godine, a posebice za svu ljetinu i plodove zemlje. Mise zahvalnice od davnih vremena okupljaju velik broj župljana, koji puni zahvalnosti i nade hodočaste kapelama i svetištima kako bi primili blagoslov za plodove svojeg rada. 


Kapela sv. Leonarda (Lenarta) nalazi se u Pregrada Vrhima, u predjelu kojeg mnogi župljani nazivaju „Gora“. Vrlo dugoj tradiciji misa zahvalnica u toj kapeli svjedoče brojne usmene predaje župljana, pa tako i ona da su se na zahvalnicu uz plodove zemlje dovodile i domaće životinje, čime su župljani pokazivali svoju predanost i poniznost Bogu.


Prije svete mise, časna sestra Bernardica predmolila je pobožnost svete krunice. Misu zahvalnicu predvodio je župnik Ivan Mikec u koncelebraciji velečasnog Dirka Vannetelboscha, župnika u Brusselsu. Na misi se okupio velik broj vjernika koji su slavili i zahvaljivali Bogu molitvom te liturgijskom pjesmom, koju je predvodio župni zbor mladih „Kyrie“, a nekoliko skladbi izvela je i Limena glazba grada Pregrade. Na kraju svete mise, vjernici su se uputili u tradicionalan ophod oko središnjeg oltara, nakon čega su imali priliku uzeti blagoslovljenu jabuku. Isto tako, na zahvalnicu je izašao naš župni Glasnik, kojeg župa izdaje dva puta godišnje.


Zahvaljujemo se velečasnom Dirku, zboru mladih "Kyrie", Limenoj glazbi grada Pregrada, kao i svim vjernicima koji su se došli utjecati i zahvaliti Svevišnjemu za sve dobro što primaju od Njega.


 


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.


  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje