Blagdan svetog Roka u Svedruži

 

Objavljeno 19.08.2016.

 

 

Proslavili smo proštenje na blagdan svetog Roka, čiji kip čuvamo u kapeli svetog Josipa Radnika, koja se nalazi u Svedruži. Blagdan svetog Roka obilježava se 16. kolovoza, odnosno dan nakon našeg župnog proštenja, Velike Gospe. Tako smo i ove godine slavili svetu Euharistiju, koju je predvodio naš mladomisnik don David Leskovar, salezijanac.


Na misi se okupio poveći broj vjernika, koji su zdušno sudjelovali na svetoj misi i pjevali uz vodstvo naše časne sestre Jasenke Mravak, inače voditeljice pregradskog župnog zbora „Salve Regina“. U propovijedi, don David stavio je naglasak na odnos današnjeg društva prema materijalnim stvarima, koji nikako ne spada u kršćanski nauk. Istaknuo je da ne smijemo biti robovi materijalizma i konzumerizma, jer je sve to prolazno. Potaknuo nas je da po primjeru svetog Roka, koji je bio veliki dobrotvor, pomognemo drugima u nevolji  te time oblikujemo i pripremimo svoju dušu za život vječni. Nakon svete mise uslijedio je zavjetni ophod oko kipa svetog Roka.


Hvala sestri Jasenki, koja je predvodila liturgijsko pjevanje, ministrantima i svima vama, dragi vjernici i štovatelji svetog Roka, koji ste došli i uputili svoje zahvale i prošnje svetom Roku. Posebnu zahvalu upućujemo našem mladomisniku, don Davidu, što je došao na proslavu blagdana svetog Roka i time uveličao blagdan ovog vrlo štovanog sveca u našem narodu.


 


Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje