Proslava 60. obljetnice zavjeta u Korčuli

 

Objavljeno 31.05.2016.

 

 

Na svetkovinu Presvetog Trojstva, 22. svibnja, sestre su se radosno okupile da svečano proslave 60 godina od polaganja prvih zavjeta s. Zorke Sentić i s. Jasenke Mravak. Slavlje je započelo svečanom svetom misom koju je predvodio p. Iko Mateljan OP.


Pater je u propovijedi posebno naglasio koju čast kršćanstvo ima iskazujući hvalu Trojedinome Bogu te kako svi mi, a pogotovo redovnici i redovnice, moramo biti zahvalni na daru života i što možemo služiti Bogu na posebniji način. Posebno se osvrnuo na naše sestre jubilarke te i njima zahvalio na daru služenja Bogu punih 60 godina i naglasio  kako su sestre kroz svoj dosadašnji redovnički put prošle kroz radosti i križeve, a sve to iz ljubavi prema Bogu.


Časna sestra Jasenka Mravak djeluje u našoj župi od 1. listopada 2006. U spomenici župe Pregrada  na stranici 11, godine 2006., tadašnji župnik mons. Vinko Gregur zapisao je : "1. listopad,  nedjelja poslije podne u našoj "Zagorskoj katedrali " smotra je zborova . Preko 20 zborova pjesmom su obogatili sve nas. Te sam nedjelje  među nama pozdravio i s. Jasenku koja je nakon 25 godine službe u Hamburgu došla na službu u Pregradu. 


Prošlo je skoro 10 godina služenja s. Jasenke u našoj župi. Zahvalni Bogu na njezinom radu, srdačnosti i vedrini preporučamo s. Jasenku i njezino redovničko služenje dragom Bogu i njihovom nebeskom zaštitniku sv. Dominiku, čiji 800 godišnji jubilej slave ove godine. Župna zajednica pridružuje se mnogobrojnim čestitkama upućenim s. Jasenki  uz njezinu obljetnicu 60 godina zavjeta i molimo Boga da je poživi u zdravlju još mnogo godina. Fotografije možete pogledati u našoj facebook galeriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje