Ređenje velečasnog đakona Davida Leskovara

 

Objavljeno 12.05.2016.

 

 David Alojzije Leskovar rođen je 5. kolovoza 1988. godine. Najstarije je dijete u obitelji. Od braće ima brata Josipa i sestru Gabrijelu. U Pregradi je pohađao osnovnu školu, a nakon toga upisao je Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu. Završivši sjemenište, odlučio je postati članom Don Boscovih salezijanaca, crkvenog reda koji se posebno bavi odgojem i poučavanjem srednjoškolaca, studenata i općenito mladih. Taj red utemeljio je sv. Ivan don Bosco, kojeg je papa Ivan Pavao II. proglasio ocem i učiteljem mladeži.


Nakon njegove odluke da stupi u red salezijanaca, bilo je potrebno ući u novicijat družbe. Tako je naš David ušao u novicijat u rujnu 2007., nakon što je položio maturu. Godinu nakon toga polože i prve zavjete. Sve se to odvijalo u Pinerolu, koji se nalazi pokraj Torina. Njegova se formacija potom nastavlja u zajednici San Tarcisio u Rimu. Tamo je na Papinskom salezijanskom sveučilištu završio Filozofski studij kao uvjet za svećeništvo. Pedagošku praksu imao je u Žepču, naselju u BiH te u Rijeci.
13. lipnja 2015. zaređen je za đakona


Sada, nakon skoro devet godina mukotrpnog truda i rada uz Božju pomoć stigao je do svojeg ređenja.
Njegovo ređenje za svećenika biti će u subotu, 14. svibnja 2016. god. u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu u Zagrebu. Zajedno s Davidom, rediti će se još dvojica salezijanaca.  


Ređenje počinje u 11 sati, a autobus ispred župne crkve kreće ujutro u 8 sati.


  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje