Posljednji ispraćaj p. Ivana Macana

 

Objavljeno 28.09.2015.

 

 

U ponedjeljak 21. rujna 2015. na zagrebačkom groblju Mirogoj oprostili smo se od dr. Ivana Macana koji je kroz 60 godina bio član te 48 godina svećenik u Družbi Isusovoj. U zajedništvu s mnogom subraćom svećenicima i rodbinom, sprovodne obrede je vodio preuzvišeni biskup mons. Valentin Pozaić koji je također član Družbe Isusove. Uz svećenike i redovničku braću na sprovodu su bili prisutni i mnogi  prijatelji koje je kroz svoj život svojom nenametljivošću okupljao oko sebe. na sprovodu je govorio provincijal  družbe Isusove p. Ante Tusonjić. U svom govoru ocrtao je redovnički, svećenički i profesorski put dr. Ivana macana. Subraća Isusovci pjesmom su pratili sprovodne obrede.


P. Ivan Macan pokopan je u isusovačkoj grobnici na Mirogoju. Sveta misa zadušnica služena je u crkvi Prečistog Srca Marijina na Jordanovcu. Na kraju mise nazočnima se obratio i mons. dr. Pavo Jurišić, dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu i izaslanik kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa Vrhbosanskog, koji je podsjetio na boravak p. Macana u Sarajevu gdje je na Visokoj teološkoj školi od 1975. do 1981. predavao filozofske discipline, te prenio Kardinalove izraze sućuti Provinciji i rodbini. O svome dugogodišnjem prijateljstvu i suradnji s p. Macanom, osobito pod vidikom odgoja bogoslova, govorio je i mons. Ratko Perić.


U ime župljana izražavam sućut obitelji i rodbini p.Ivana Macana. A za svaki susret s njim u našoj župi iskreno mu zahvaljujem, a za njegovu plemenitu molimo Gospodina. (župnik I. Mikec)

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje