Svečano unijeta relikvija bl. Alojzija Stepinca u župnu crkvu

 

Objavljeno 10.06.2015.

 

 

Prošli tjedan imali smo veliku radost da su našu župe pohodile moći blaženog Alojzija Stepinca. U petak, 5. lipnja 2015. župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pregradi preuzela je moći bl. Alojzija Stepinca od župe Sveti Mirko Kostel. U večernjim satima naši župljani radosno su se okupili oko kipa Marije, majke našeg životnog puta nadomak Pregrade gdje smo započeli s molitvom.


Molitvom bdijenja započeli smo unos moći blaženoga kardinala u župnu crkvu.  U procesiji sa svijećama krenuli smo s moćima prema crkvi. Župnik Ivan Mikec je unio moći u crkvu te je slijedila služba riječi  u službi riječi  župnik je održao prigodnu meditaciju iz života blaženog Alojzija  Stepinca , potom su mladi župljani čitali tekstove iz govora našeg blaženika sa suđenja. Zatim smo izmolili molitvu za proglašenje svetim te su  vjernici pojedinačno pristupali moćima blaženog Alojzija te iskazali poštovanje ljubljenjem i dodirom moći.  Neki župljani ostali su još neko vrijeme u osobnoj molitvi stavljajući se u blaženikov zagovor.


Molitve i razmatranja nastavile su se i sljedećih dana, u subotu 6.6. i u nedjelju 7.6.2015. Mladi su u nedjelju imali program prije svete mise u 11 sati i to pobožnost krunice  te čitanjem Alojzijevih govora sa suđenja te na kraju litanije i molitvu blaženom Alojziju za proglašenje svetim. Vjernici su također nakon svete mise iskazali poštovanje Relikvijaru. Oko 16 sati župnik Ivan Mikec odvezao je blaženikove moći u Macelj tako asu moči  mučenika blaženog Alojzija Stepinca bila prisutna u molitvi sa mnoštvom naroda na mjestu gdje su završili životi i nalaze se kosti mnogih nevino ubijenih u vremenu kada je vrtlog mržnje punio jame maceljskih šuma.


Fotografije s događanja

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje