" />

Riješite se starih udžbenika i pomozite siromašnim obiteljima

 

Objavljeno 16.06.2014.

 

 

Hrvatski Caritas na tragu svojega poslanja, a svjestan teških životnih okolnosti i produbljenja krize koja teško pogađa osiromašene obitelji, odlučio je pokrenuti akciju "Spremni za dobro!", kojom im želi pomoći u nabavi novih školskih udžbenika za iduću školsku godinu. U školskoj godini 2014/2015. u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj uvode se novi udžbenici, a dosadašnji trajno izlaze iz uporabe.


Ciljevi akcije "Spremni za dobro!" trojaki su:
- pomoći učenicima iz siromašnih obitelji koji neće biti obuhvaćeni drugim mehanizmima potpore;
- razvijati svijest o odgovornosti za stvoreno, osobito u djece i mladih;
- mobilizirati zajednicu oko dobra, snažiti zajedništvo, solidarnost i vjeru da zajedno možemo biti nositelji promjena nabolje, napose za najranjivije društvene skupine.


Akcija će diljem Hrvatske trajati od 10. do 30. lipnja. U njoj će se kroz nekoliko mreža nastojati prikupiti što više starih školskih udžbenika, radnih i ostalih učeničkih bilježnica, časopisa i novina. Takve će se tiskovine, s jedne strane, prikupljati u osnovnim i srednjim školama posljednjih dana nastave, a potom će ih preuzimati i otkupljivati Unijapapir. S druge strane, tijekom trajanja akcije pozivamo sve građane da navedene vrste tiskovina donesu u najbližu trgovinu našeg partnera u ovoj akciji Lidla Hrvatska u njihovu gradu, na za to određeno i označeno mjesto, i daruju ih Hrvatskom Caritasu. Putem mreže od 85 Lidlovih trgovina i te će tiskovine doći do na otkupna mjesta Unijapapira.

Ovoj velikoj akciji Caritasa priključila se i naša župa pa pozivamo učenike i njihove roditelje da stare udžbenike dostave u prostorije župnog ureda. Uz udžbenike skupljamo i novine, bilježnice i radne bilježnice.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje