Preminuo Vjekoslav Burić - Lojzek

 

Objavljeno 09.06.2014.

 

 

Dana 7. lipnja 2014. u jutarnjim satima u bolnici Bračak preminuo je gospodin Vjekoslav Burić, od milja zvan Lojzek. Rođen je 31. travnja 1928. u selu Cigrovec. U braku je bio sa suprugom Kristinom r. Tkalec. U Pregradi je zajedno sa suprugom Kristinom podigao obiteljski dom u ulici J. Leskovara 44. Imali su petero djece - sin Stjepan (pokojni) te kćeri Anica, Josipa, Biserka i Božica. Kroz svoj život radio je kao poljoprivrednik te kao nadničar kod zidara.


Uz trud te naporan i pošten rad nastojao je svojoj djeci olakšati život. Bio je i praktični vjernik te je uvelike bio od pomoći pregradskim župnicima mons. Branku Ivanjku, mons. Vinku Greguru, svećenicima Tomislavu Kralju, Vladimiru Drnetiću i Ivanu Mikece te časnim sestrama dominikankama koje su sudjelovale i sada djeluju u našoj župi. Neumorno je svake nedjelje prije jutarnje mise bilježio molitvene nakane župljana te je odgovorno vodio brigu da se koja molitva ne propusti. Kod misa redovito je skupljao milodare župljana. Velika mu je radost bila božićni posjet obiteljima u župi kao pratnja svećenicima. Tijekom više od pedeset godina pratio je svećenike u blagoslovu obitelji.


"U ime svih župljana, časnih sestara i svećenika Župe Pregrada zahvaljujem gospodinu Vjekoslavu Buriću za njegov vjernički požrtvovni rad u župi. Dobri Bog, koji ga je poslao u svijet, neka mu za njegov dobrim djelima ispunjen život bude vječna nagrada." (vlč. Ivan Mikec)


Sprovod pokojnog Vjekoslava Burića biti će u ponedjeljak 9. lipnja 2014. u 17,00 sati na mjesnom groblju u Pregradi. Nakon sprovoda služit će se sveta misa zadušnica.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje