Naši mladi na Susretu mladih ZG nadbiskupije

 

Objavljeno 09.09.2013.

 

 

I ove godine mladi iz naše župe sudjelovali su na Susretu mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariji Bistrici 7. rujna 2013., gdje se okupilo oko 1500 mladih iz svih dijelova naše nadbiskupije koji su u zajedništvu slavili Gospodina. Naši mladi dočekali su hodočasnički vlak s mladima u Konjšćini te su zajedno nastavili pješice do Marije Bistrice.


Pri samom dolasku u Mariju Bistricu na Vinskom vrhu održano je svečano misno slavlje koje je predvodio vlč. Ivica Budinšćak, povjerenik za pastoral mladih. Povjerenik je pozvao mlade da budu hrabri živjeti tu vjeru, da budu hrabri slijediti Kristov put poput Marka Križevčanina čiji se blagdan obilježavao u subotu. Nakon slavlja mladi hodočasnici uputili su se prema svetištu i uživali u slobodnim aktivnostima do 16 sati kada je započeo službeni program u šatoru.


Poslijepodnevnu katehezu, po prvi puta, mladima je održao kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup. Popraćen gromkim pljeskom kardinal Bozanić pozdravio je okupljeno mnoštvo zahvalivši im na zajedništvu u vjeri. U večernjim satima naši mladi zajedno s pristiglim hodočasnicima sudjelovali su u pobožnosti Puta svjetla na kalvarijskom brdu u svetištu. Nakon toga bila je predstava „Ja protiv sedmorice“ koju su izveli mladi iz župe Kraljice svete krunice. U 22.30h u bazilici svetišta Majke Božje Bistričke bilo je klanjanje pred Presvetim na koje su se mladi rado odazvali te nakon klanjanja u ponoć krenuli prema Pregradi.


Ovom prilikom želimo zahvaliti našem vlč. Ivanu Mikecu jer nas je došao pozdraviti i ohrabriti, budući da zbog obaveza u župi nije mogao biti s nama cijelo vrijeme, ali i što nam je omogućio ovaj susret na Mariji Bistrici.


Više fotografija s hodočašća

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje