Uskrsna čestitka

 

Objavljeno 30.03.2013.

 

 

DRAGI ŽUPLJANI! Crkva uz Uskrs govori:“ Bog je uskrsnućem svoga Sina svijet ukrijepio“. Ukrijepio je u svijetu nadu, nadu koja nam daje izlaz iz ove naše sadašnje, katkada vrlo teške i mučne, egzistencije u materijalnom i promjenjivom svijetu. Čovjek, vjernik je pozvan u svome vremenu da uvijek teži za onim višim. Čovjekov je put zato put koji vodi do uspona sve do Božje slave! Dobro se možda zapitati što nama danas doista znaći Uskrs kao blagdan? Jedna od snažnih poruka Uskrsa jest, Isus je uskrsnuo. Vijest da je grob prazan zbunila je i apostole. Ali kada ih je susreo uskrsli Krist i rekao im: „Mir Vama“. To je početak. Odatle sve kreće.Svijet s uskrsnućem dobiva nadu koja ne vara.


U Uskrsu se nalazi ona nova dimenzija blagdana, blagdana koji postaje vidljivi znak onoga što je Bog stvarno iako nevidljivo i sada čini za nas, u našim životima i u našem vremenu za našu generaciju. Uskrs je ono novo da prepoznamo da nam život ima smisla, a još više ima nam smisla ako je povezan s Bogom koji nam ga je dao preko naših roditelja. Uskrs je blagdan zajedništva osobito obiteljskog koje je dosta narušenou ovom našem vremenu. Narušeno je i povjerenje među nama, kao i povjerenje i vjera u Boga i bližnjega. Budimo svjesni i živimo ono zajedništvo koje je uskrsli Krist pokazao kada je okupio opet apostole nakon uskrsnuća. Pokazuje nam koliko je važno zajedništvo koje nas treba povezivati u ljubavi, a ne udaljavati mržnjom. Pridružimo se ovoga Uskrsa vjerom Isusu, jer je on pravi put po kojem trebamo hodati i živjeti te prava istina i smisao u našem životu.


Crkva radosno kliče:“ Ovo je dan što ga učini Gospodin!“


DRAGI ŽUPLJANI I VJERNICI, NEKA VAM JE SRETAN, RADOSTAN USKRS ISPUNJEN NADOM, TO VAM ŽELE: vlč. Vladimir Drnetić, vlč. Tomislav Kralj, s. Jasenka, s. Bernardica, naš sjemeništarac Luka Halamić i naš bogoslov David Leskovar

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje