Dojmovi s ovogodišnje Cvijetnice

 

Objavljeno 26.03.2013.

 

 

Svečanim misnim slavljima u 8 i 11 sati u župnoj crkvi kao i u kapeli sv. Ane u Plemenšćini proslavljena je Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje kojom se vjernici spominju Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem. Svetu misu u 8 sati i blagoslov grančica na počeku predvodio je kapelan Tomislav, a zajedno s vlč. Vladimirom i našim mladima Dominikom Kancirom, Marijom Kajba i Martinom Golubićem navijestio je Muku Gospodinovu vjernicima. Pjevanje je animirao naš zbor mladih pod ravnanjem Vinka Krištića.


Misi koju je u 11 sati predvodio vlč. Vladimir prethodio je svečani obred blagoslova grančica ovoga puta na ulazu župne crkve zbog snježnog nevremena. Misno slavlje i izvještaj o Isusovoj muci pjevanjem je animirao mješoviti zbor naše župe pod dirigentskom palicom sestre Jasenke, a uz vlč. Vladimira muku su u solo dionicama pjevali g. Josip Krušlin, g. Milko Peer, g. Slavko Vučilovski, g. Ivan Krog, g. Josip Vdović i g. Alojz Herak te gospođe Štefica Pasarić i Mila Skosples.


Obredima i misi prisustvovao je velik broj župljana. Pri ulasku u crkvu vjernici su mogli preuzeti pripremljene maslinove grančice te dati svoj novčani prilog za potrebe djelovanja našeg župnog Caritasa, kako bi pomogli potrebnima u našoj župi. Masline smo ove godine dobili od vjernika župe Rođenja blažene Djevice Marije iz Skradina, a naši vrijedni ministranti izrezali su ih i složili za podjelu.


Fotografije s ovogodišnje Nedjelje Muke Gospodnje možete pogledati u fotogaleriji.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje