Održana prva kateheza o Božjim zapovijedima

 

Objavljeno 26.01.2013.

 

 

U našoj župi održana je u petak 25. siječnja 2013. prva tribina s katehezom za odrasle u Godini vjere. Gost predavač na susretu bio je vlč. Ivica Budinšćak, povjerenik za Pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije i predstojnik Tiskovnog ureda koji je prvo s okupljenim vjernicima i domaćim svećenicima slavio svetu misu, a nakon mise održao predavanje na temu Božjih zapovjedi protumačivši prve dvije.


Kroz konkretne životne primjere tumačio je vrijednost zapovijedi kao putokaza u vjerničkom životu i ukazao na situacije u kojima ih najčešće kršimo. Kad Bog doista zauzme prvo mjesto u našem životu, nećemo imati razloga za strah i manje ćemo kršiti ono na što nas Bog u zapovijedima poziva, istaknuo je vlč. Budinšćak.


Zahvaljujemo svima koji su se odazvali, a nadamo se da će i drugi naši župljani, osobito roditelji naših prvopričesnika i krizmanika, shvatiti važnost produbljivanja onoga što o vjeri znamo da bismo to mogli i živjeti. Sljedeća kateheza na temu treće i četvrte Božje zapovijedi održat će se u veljači.

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje