Posljednji ispraćaj župnika Vinka

 

Objavljeno 04.11.2012.

 

 

Dragi župljani, javili smo vam jutros tužnu vijest da je msgr. Vinko Gregur, župnik u Pregradi, blago u Gospodinu preminuo nakon kratke i teške bolesti u nedjelju 4. studenog 2012. u 61. godini života. Obavještavamo vas da će posljednji ispraćaj našeg dragog župnika biti u utorak 6. studenog 2012.

Sutra (ponedjeljak, 5. studeni 2012.) biti će dopremljeno tijelo pokojnog župnika u Pregradu, a od 19,00 sati biti će cjelonoćno bdijenje u crkvi kraj odra. U utorak 6. studenog biti će posljednji ispraćaj iz župne crkve u Pregradi s početkom u 10,00 sati uz svetu misu zadušnicu koju će predvoditi pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić. Sprovod će biti na gradskom groblju u Koprivnici 6. studenog 2012. u 14,00 sati. Nakon pokopa slijedi misa zadušnica.

Župa organizira prijevoz autobusima na posljednji ispraćaj u Koprivnicu i natrag, stoga molimo sve zainteresirane župljane neka se što prije jave u župni ured na telefon 049/376-081. Jedna od želja našeg župnika je bila i da umjesto vijenca na grob, sredstva uložite u župni caritas, dok ćemo svi zajedno kao župa participirati s jednim prigodnim vijencem.

Još jednom iskrena sućut ožalošćenim sestrama i braći pokojnog župnika te njihovim obiteljima, kao i vjernicima župe Sv. Ane u Bjelovaru i Uznesenja BDM u Pregradi. Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna neka mu svijetli. Počivao u miru Božjem...
Dodatna obavijest: U utorak 6. studenog 2012. trebalo se održati tradicionalno proštenje u kapelici sv. Leonarda. Poradi župnikovog posljednjeg ispraćaja, proštenje će biti odgođeno i održat će se u utorak 13. studenog 2012. u isto vrijeme.


 

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje