Naša župa dobila župnog vikara

 

Objavljeno 23.08.2012.

 

 

Odlukom uzoritog kardinala Josipa Bozanića od 6. kolovoza 2012. našoj župi dodijeljen je župni vikar vlč. Vladimir Drnetić koji je svoju novu službu već počeo vršiti. Želimo mu dobrodošlicu i puno Božje milosti i blagoslova prilikom vršenja nove službe.

VLADIMIR DRNETIĆ - rođen je 26. veljače 1985. u Varaždinu, a živio je kao aktivni župljanin u Župi Uznesenja BDM Zajezda. Uz podršku vlč. Marijana Piskača i svojih roditelja upisuje se u Dječačko sjemenište u Zagrebu i u Klasičnu gimnaziju. Nakon uspješne mature, 2003. godine ustrajno nastavlja svoj odgovor na Isusov poziv, upisuje se u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište i Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu.

Uz Božju pomoć uspješno diplomira, prima red đakonata, te nakon pastoralne godine kod vlč. Vlade Razuma u župi Navještenja – Velika Gorica, 19. lipnja 2010. biva zaređen za svećenika po rukama uzoritog kardinala Josipa Bozanića.

Prva služba dodijeljena mu je u Župi Svetog Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima gdje je dvije godine vršio službu župnog vikara. Ove godine odlukom Zagrebačke nadbiskupije imenovan je župnim vikarom u Župi Uznesenja BDM Pregrada.

(na slici: mlada misa vlč. Vladimira Drnetića, preuzeto s web stranice Župe Zajezda)

 



 

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje