Dan života. Pozivamo vas na obred klanjanja u subotu navečer 5. veljače ususret Danu života.

" />

Proslava Dana života

 

Objavljeno 30.01.2011.

 

 

Sveti Otac Benedikt XVI. na početku Došašća, 27. studenoga 2010. godine, u bazilici sv. Petra slavio je "Bdijenje za još nerođeni život", zajedno s Prvom večernjom prve nedjelje Došašća. To je bdijenje uključivalo i euharistijsko klanjanje, s nakanom da se zahvali Gospodinu koji je, darujući samoga sebe, dao smisao i vrijednost svakomu ljudskom životu, te da se zazove njegova zaštita za svako ljudsko biće koje je pozvano na postojanje. Na temelju poziva Svetog Oca u našoj Nadbiskupiji 6. veljače 2011. u nedjelju slavit će se Dan života.

Ususret Danu života u našoj župi organizirat čemo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Stoga, pozivamo vas da prisustvujete obredu klanjanja u župnoj crkvi u subotu 5. veljače prema sljedećem rasporedu:
- od 20 do 21 h - krizmanici i njihovi roditelji, ministranti i članovi crkvenog zbora mladih Kyrie
- od 21 do 22 h - vi drage obitelji, posebno mlade koje sam vjenčao u posljednjih 5 godina, mladi zaručnici koji se pripremaju za brak
- od 22 do 23 h - članovi Župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća, članovi crkvenog zbora Ave Maria

Svi smo svjesni opasnosti koje danas prijete ljudskomu životu u ime relativističke i utilitarističke kulture koja zamagljuje shvaćanje dostojanstva svake ljudske osobe, koji god bio stupanj njezina razvoja. Stoga, pozvani smo, molitvom i zalaganjem, biti više nego ikada, "narod života" (Ivan Pavao II, Evangelium vitae, 79). U zajedništvu sa Svetim Ocem, sveopćim pastirom, molimo milost i svjetlo Gospodinovo za obraćenje srdaca i pružimo zajedničko crkveno svjedočanstvo za kulturu života i ljubavi.

Mons. Vinko Gregur
Župnik

  

 

Povratak

 

 

 

Misao tjedna

"Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen bijaše i nađe se!"

Lk 15, 24

Katolički kalendar

Pretraživanje